Utemat: Kikärtsgryta med kokosmjölk
Foto: Ida Olsson

Utemat: Kikärtsgryta med kokosmjölk

I nya boken Eldmat 
av Eric Tornblad och Ida Olsson (Calazo Förlag) bjuds det på okomplicerade recept för hugade utekockar. Utemagasinet gillar särskilt de eldfängda grytorna – här är ett smakprov.

4 portioner

2 msk rapsolja

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 tsk malen spiskummin
600 g potatis
1 burk kikärter (ca 400 g)

En burk krossade tomater (ca 400 g)
1 burk kokosmjölk (ca 400 ml)

1 tärning grönsaksbuljong

100 g hackad grönkål

1 tsk salt

2 krm svartpeppar

Skala och hacka löken och vitlöken. Skala och skär potatisen i bitar. Fräs lök, vitlök och spiskummin i olja i ett par minu-
ter – tillsätt sedan potatis, tomatkross, buljongtärning och kokosmjölk. Koka tills potatisen börjar bli mjuk, det tar ungefär 15 minuter.

Tillsätt kikärtor och grönkål. Koka fem minuter tills grönkålen är mjuk. Krydda med salt och peppar. Servera grytan med ris eller bröd. 

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!