Höstens äventyrsfilmer
Foto: Ian Derry

Höstens äventyrsfilmer

Ett säkert hösttecken är att det vankas äventyrs-film på stor duk runtom i landet.  Klassikern Banff Mountain Film Festival drar igång sin svenska höst-turné i Lund 19/9. I november stannar också European Outdoor Film Festival till i Sverige.

Klassikern Banff Mountain Film Festival drar igång sin svenska höst-turné i Lund 19/9, därefter följer Malmö (20/9), Stockholm (1–5/10), Göteborg (8–11/10), Norrköping (16/10), Luleå (14/11) och Vemdalen (30/11).

Programmet är som vanligt fyllt av hisnande äventyr och utmaningar i vilda miljöer. I år ser vi särskilt fram emot att se den hyllade kortfilmen om den finska fridykaren Johanna Nordblad, som gjort sig känd för att dyka under arktiska isar(!).

Och fler äventyrliga filmfestivaler blir det. 19–24/11 stannar European Outdoor Film Festival till i Sverige – i tur och ordning i Jönköping, Göteborg, Örebro, Stockholm och Malmö.

Så, greppa popcornen och gosa ned dig i fåtöljen så kör vi. Allt om programmen och filmerna hittar du på: pathfindertravels.se/banff-mountain-film-festival och eoft.eu. 

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!