Söt dryck i termosen: Flytande äppelpaj
Laga soppan hemma och tag med i termos på dagstur. Eller laga direkt på uteköket, om du föredrar det. Hur mycket du vill piffa vid servering är förstås valfritt. FOTO: ANDREAS NILSSON

Söt dryck i termosen: Flytande äppelpaj

Hemlagad fruktsoppa i termosen ger turen en ny dimension. Vår utekock Sussi har mixat ihop ett snabbt och enkelt recept som får dina smaklökar att jubla.

RECEPT: SUSANNE JONSSON

FLYTANDE ÄPPELPAJ 

4 portioner 

1 l äppeljuice
2 msk potatismjöl
1 delad och urskrapad vaniljstång
1 tsk kardemumma, mortlad
Ett par citronskivor (valfritt) 

Piffa extra: Vaniljsås, torkade äppelskivor, krossade kakor, kanel ... 

Vispa ut potatismjölet i juicen, tillsätt citronskivor, vanilj och kardemumma.
Koka upp och dra åt sidan. Vispa lite.
Häll på termos direkt eller låt svalna och värm upp inför turen.
Soppan går även bra att servera kall.
Montera som en äppelpaj-drink med torkade äppleskivor, vaniljsås och kakkross.
Pudra gärna lite kanel över. 

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!