Slobba & bera (pannkaka med sylt på norrländska)
Slobba & bera är i stort sett pannkaka och sylt, på norrländskt vis – fast här på ett lite nytt sätt med chiasylt. Den är både god och nyttig, med fibrer och extra mycket vitaminer eftersom de inte kokas bort.

Slobba & bera (pannkaka med sylt på norrländska)

Pannkaka med chiasylt och grädde – gräddad över en flammande eld. Nej, det blir faktiskt inte mycket godare än så.

RECEPT: SUSANNE JONSSON, FOTO: ANDREAS NILSSON

4 portioner

2 ägg
4 dl mjölk
4 dl vetemjöl
1 nypa salt
Smör till stekning

Chiasylt
200 g frysta bär
2 msk honung
3 msk chiafrön

Till servering: Vispad grädde (vi hade med grädde på sprejflaska).

Gör chiasylten hemma genom att mosa ihop bär, honung och chiafrön. Lägg i en burk med tätt lock.

Vispa upp ägg, hälften av mjölken och salt.
Tillsätt mjöl och vispa slätt. Blanda ned resten av mjölken.
Häll upp i flaskor, till exempel pet eller cykelflaska, så blir det lätt att ta med smeten ut.

Stek gyllene pannkakor i smör på bägge sidor. Upprepa med resterande smet.

Servera med grädde och sylt. 

 

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!