Nya amerikanska säckmärken

Nya amerikanska säckmärken

PRYLAR Nu säljs de amerikanska säckmärkena Granite Gear och Western Mountaineering i Sverige. Det är butiken och numera också distributören Get Out som marknadsför ryggsäckarna respektive sovsäckarna.

Get Outs verksamhet är främst nätbutiken getout.se, butiken i småländska Bodafors och den sedan i mars nya Stockholmsbutiken Säck, Get Outs specialbutik för ryggsäckar, sovsäckar och liggunderlag, på Roslagsgatan 36.

Nu är Get Out alltså även distributör av de amerikanska märkena Granite Gear som tillverkar ryggsäckar och Western Mountaineering som gör sovsäckar.

Granite Gear har sitt hjärta i Minnesota. Där utvecklas produkterna - ryggsäckar, packsystem, hundprylar, kanottillbehör och tarps. De har fått flera utmärkelser för sina lätta allroundsäckar. Serierna bygger på samma bärsystem med varianter i olika tyngd. Deras lättaste säck är en helt mjuk säck utan någon som helst ryggplatta som är avsedd för packning på upp till nio kilo för den som joggar eller vandrar mycket lätt.

Western Mountaineerings sovsäckar utmanar andra tillverkare genom att påstå att deras dunsäckar ger mest värme i förhållande till vikten. De har över tio modeller som väger mindre än 0,9 kilo (2 pounds). Vi ser fram emot att provsova!

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!