Utemat: Godaste pizzabullarna
Tips! Strö på lite oregano i fyllningen, för en pizzigare smak. Pesto eller tapenade är också jättegott som fyllning.

Utemat: Godaste pizzabullarna

Ibland vill man bara ha med sig något supergott i ryggan – och slippa laga på turen. De här pizzabullarna gör ingen besviken. Vi lovar.

RECEPT: SUSANNE JONSSON/SUSANNES SKAFFERI, FOTO: ANDREAS NILSSON

SNABBA VEGO-PIZZABULLAR

15 stycken

1 pkt färdig pizzadeg med tomatsås
200 g ost, riven
2 dl oliver eller marinerade grönsaker i bitar, t ex kronärtskocka

Topping: Hackade nötter, mandel, fröer eller små tomater.

Sätt ugnen på 200 grader.
Rulla ut pizzadegen. Bred på tomatsåsen, lägg på ost och oliver.
Rulla ihop som om du skulle baka kanelbullar.

Dela rullen i 15 bitar, ställ i bullformar eller muffinsplåt.
Lägg på valfri topping.
Grädda mitt i ugnen tills bullarna är genomgräddade och har vacker färg. Det tar cirka 15 minuter. 

 

HELLRE EGEN PIZZADEG?

25 bullar

25 g jäst
4 dl kallt vatten 1 dl yoghurt
1 msk honung
2 tsk salt
1 dl olivolja
650 g vetemjöl + till utbakning

Smula jästen i en bunke, lös upp den i lite vatten. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen smidig. Täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, cirka 1,5 timme – alternativt täck med plastfolie och kalljäs över natten i kylskåp. Om du har bråttom så använd fingervarmt vatten, 37 grader, och låt jäsa i 45 minuter.

Knåda degen smidig på mjölat bakbord, tillsätt mer mjöl om det behövs. Dela degen i två och kavla ut till knappt 1 cm tjocklek, fyll sedan bullarna som ovan. 

 

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!