Recept: Baka i det fria
Snabbare? Baka pizzabröden hemma och ta med dem i en burk på utflykten. Värm dem sedan på stekhäll över elden, tills osten smälter igen och de blir som nybakta.

Recept: Baka i det fria

Ostfyllda pizzabröd med en touch av flammande eld är oslagbart på vandringsturen. Om det råder eldningsförbud går det lika bra att grädda dem hemma och sedan värma på friluftsöket.

RECEPT: SUSANNE JONSSON, FOTO: ANDREAS NILSSON

OSTFYLLDA PIZZABRÖD

8 stycken

1 färdigkavlad pizzadeg
2 dl ost, riven
1 dl soltorkade tomater, strimlade
1–2 tsk oregano (eller andra örter)

Rulla ut degen, strö på fyllning på halva och vik ihop (experimentera gärna med rökt skinka, sambal oelek, tapenade eller annat gott i fyllningen).

Skär i 8 bitar. Kavla så att degen klibbar ihop.
Grädda pizzabitarna på oljad stekhäll tills brödet är genombakat och osten smälter. 

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!