Sommartårta på burk!

Förgyll sommarfikat med en enkel tårta som allra bäst avnjuts i det gröna.


Recept och foto: Susanne Johnsson

4 portioner

3 muffins, färdigköpta (vi hade chokladmuffins men du tar dina favoriter)
3 dl vispgrädde
2 msk vaniljsåspulver
4–5 msk jordgubbssylt
500 g färska jordgubbar
Ev ätbara blommor/växter  (torkade eller färska)

Vispa grädden hård, vispa ner vaniljsåspulver och sylt. Skiva muffins. Varva ­muffins, jordgubbsgrädde och jordgubbar (eller jordgubbssylt) i små portionsburkar. Skruva på locket. Packa ner din önskade garnering, till exempel jord­gubbar och flaggor, och fixa på plats.

Tips
Skölj jordgubbarna, med fästet kvar, i ett bad av 1 l vatten och 1 dl ättika 12%. Låt torka helt och packa sedan på hushållspapper i en luftig burk.