Ute-gott: French toast med banan och nöt-creme
Receptet är skapat av Elle Nikishkova/Elles Utemat och fotat av Roger Borgelid.

Ute-gott: French toast med banan och nöt-creme

Greppa en stekhäll – och bjud till något gott i naturen. French Toast är perfekt som frukost, mellanmål eller efterrätt. Detta smarriga recept kan varieras med olika fyllningar – här är en variant som du inte kan motstå.

RECEPT: ELLE NIKISHKOVA/ELLES UTEMAT, FOTO: ROGER BORGELID

FRENCH TOAST MED BANAN OCH NÖTCREME 

2 portioner

4 skivor vitt toastbröd
1 banan
2 påsar nötcreme
Kokosolja till stekning
1 ägg
1/2 dl mjölk
En nypa kanel 

Vispa ihop ägg, mjölk och kanel (detta kan med fördel göras i förväg hemma, och tas med i en flaska eller termos).

Skär bort kanterna på brödskivorna och använd en flaska eller termos för att rulla ut det mjuka brödet till tunna plattor. Tryck till ordentligt för att få ut all luft ur brödet.
Bred nötcreme på de platta brödskivorna

Skala bananen och skär den på längden två gånger för att få ut fyra avlånga bitar.
Skär till varje bit för att passa längden på brödskivorna.
Lägg en bananbit längs en brödskiva och rulla ihop brödet till en tajt rulle.
Doppa brödrullen i äggstanningen.
Värm kokosoljan i pannan och lägg på brödrullarna med skarven neråt.
Vänd när en sida har fått fin färg, tills hela rullen är gyllenbrun och krispig. 

 

Detta smarriga recept kan varieras med olika fyllningar – till exempel färskost och jordgubbar, eller fikon och lönnsirap.

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!