Vinn ullskjorta från Aclima!

Mjuk, varm, tålig och lika snygg på fjället som i vardagen. Aclimas nya skjorta Leisure Wool Reborn Shirt är skapad av spillmaterial från högklassig merinoull. Nu har du chans att vinna en!

Slänga högklassig merinoull? Självklart inte. Norska ullspecialisten Aclima har utarbetat en metod för att ta tillvara på spill från den egna fabriken i Estland, spinna detta till ny tråd – och voíla, här har du friluftsskjortan Leisure Wool Reborn Shirt. 

Reborn-skjortan är mjuk, varm, luftig och rymligt skuren. Ett skönt plagg på fjället och i skogen, dessutom snyggt stilren till vardagsjeansen i höst och vinter.

För att skjortan ska hålla länge och tåla tuffa tag har merinoullen blandats upp med 30 procent konstfiber i form av återvunnen polyamid. Hållbarhetstänket går igen i valet av knappar (skal av kokosnöt) och sytråd (återvunnen polyester). Reborn-skjortan färgas inte heller, då den processen drar både vatten, kemikalier och energi, utan behåller färgen från spillmaterialet.

Sugen på en egen Reborn i din friluftsgarderob? Svara nedan på månadens tävlingsfråga. Vi har två skjortor som söker ägare, i valfri herr- respektive damstorlek. Värdet är 1 800 kronor per skjorta. Sista datum att lämna ditt tävlingsbidrag är 28 oktober. Glöm inte att skriva vilken storlek du önskar!

1 . Varifrån härstammar namnet ”Aclima”? *

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!