Vinn ullskjorta från Aclima!


Vinn ullskjorta från Aclima!

Slänga högklassig merinoull? Självklart inte. Norska ullspecialisten Aclima har utarbetat en metod för att ta tillvara på spill från den egna fabriken i Estland, spinna detta till ny tråd – och voíla, här har du friluftsskjortan Leisure Wool Reborn Shirt. 

Reborn-skjortan är mjuk, varm, luftig och rymligt skuren. Ett skönt plagg på fjället och i skogen, dessutom snyggt stilren till vardagsjeansen i höst och vinter.

För att skjortan ska hålla länge och tåla tuffa tag har merinoullen blandats upp med 30 procent konstfiber i form av återvunnen polyamid. Hållbarhetstänket går igen i valet av knappar (skal av kokosnöt) och sytråd (återvunnen polyester). Reborn-skjortan färgas inte heller, då den processen drar både vatten, kemikalier och energi, utan behåller färgen från spillmaterialet.

Sugen på en egen Reborn i din friluftsgarderob? Svara nedan på månadens tävlingsfråga. Vi har två skjortor som söker ägare, i valfri herr- respektive damstorlek. Värdet är 1 800 kronor per skjorta. Sista datum att lämna ditt tävlingsbidrag är 28 oktober. Glöm inte att skriva vilken storlek du önskar!

Vinn ullskjorta från Aclima!