Laga mat ute: Utepasta bolognese 

Hacka hemma, ta er ut i naturen, häll allt i samma gryta – och låt koka medan ni myser i värmekläder. Så kan ni äta ute hela vintern.

Text och recept: Pontus Karén

Utepasta bolognese 

4 portioner

Spagetti till 4 personer
300 g nötfärs, cirka
1 gul lök
1 vitlök
Några cocktailtomater
1 paket krossade tomater med vitlök
2 msk salt
2 tsk torkad timjan
2 tsk paprikapulver
2 tsk spiskummin
2 st lagerblad
1 msk tomatpuré
5 dl vatten, cirka

Ställ i ordning din kastrull på en värmekälla (kan vara utekök, eldstad eller som här en grill med galler). 
Skiva löken och vitlöken, dela cocktail-tomaterna på mitten. Stek i kastrullen tillsammans med nötfärsen, tills allt blivit riktigt brynt. Sedan är det dags för alla kryddor + tomatpurén. Stek lite hastigt, häll sedan i krossade tomater och vatten.

Bryt spagettin på mitten och lägg i grytan. Stormkoka under omrörning tills spagettin blivit mjuk och såsen tjocknat. Smaka av om det behövs mer salt.

Tips!

Blanda ihop alla kryddor i en tät liten burk/påse, så slipper du ta med dig alla kryddförpackningarna ut. Servera med lite riven parmesanost.