Nyårsdrinkarna: Bellini med hjortron och Kokkaffe Tonic

Vi skålar in det nya uteåret med två klassiker, med hopp om kommande äventyr och vidgade vyer.

Recept: Susanne Jonsson, Foto: Andreas Nilsson

Bellini med hjortron.

BELLINI MED HJORTRON

2 glas

4 tsk hjortronsylt
3 dl mousserande vin

Lägg sylt i botten på glasen, toppa upp med bubbel.

TIPS!

Ge nyårsfesten skogsvibbar med svenska bär i drinken. Bellinis kan också göras med lingonsylt eller rårörda lingon som alternativ till hjortronen.

Nyårsdrinkarna: Bellini med hjortron och Kokkaffe Tonic

KOKKAFFE TONIC

2 glas

1 dl starkt kokkaffe eller 2 dubbla espresso
4 dl tonic water
8 cl gin (kan uteslutas)

Kyl kaffet, fördela i glasen.
Häll i gin och toppa upp med tonic.

TIPS!

Har du tillgång till is kan du skikta drinken. Lägg då is i glaset, häll på tonic och gin. Sedan häller du försiktigt espresso ovanpå, med hjälp av en sked.