Vi skålar in det nya uteåret med två klassiker, med hopp om kommande äventyr och vidgade vyer.
Recept: Susanne Jonsson, Foto: Andreas Nilsson
BELLINI MED HJORTRON
2 glas
4 tsk hjortronsylt
3 dl mousserande vin
Lägg sylt i botten på glasen, toppa upp med bubbel.
TIPS!
Ge nyårsfesten skogsvibbar med svenska bär i drinken. Bellinis kan också göras med lingonsylt eller rårörda lingon som alternativ till hjortronen.
KOKKAFFE TONIC
2 glas
1 dl starkt kokkaffe eller 2 dubbla espresso
4 dl tonic water
8 cl gin (kan uteslutas)
Kyl kaffet, fördela i glasen.
Häll i gin och toppa upp med tonic.
TIPS!
Har du tillgång till is kan du skikta drinken. Lägg då is i glaset, häll på tonic och gin. Sedan häller du försiktigt espresso ovanpå, med hjälp av en sked.