Prylar

6 tips: Så hittar du rätt ryggsäck

På vandring mellan stugor eller med lätt tältpackning ska allt du behöver pulas ner i ryggsäcken. Här är checklistan du behöver inför ett köp.

7 nya uteprylar

Den 13–15 maj är det äntligen dags för Utehelg på vackra Värmdö. Här har Uteredaktionen valt ut några prylfavoriter från partners du träffar på plats.

Tre par kängor

10 tips: Hitta rätt känga

Bra kängor, som omsluter foten bekvämt, gör vandringen både trygg och rolig. I Utemagasinet nr 3 (i butik nu!) finns årets skotest med både lättare modeller för snabba steg och stadigare som klarar oländig terräng och tyngre packning. Här är en checklista med allt du ska tänka på inför ett köp.

Prylguide: Ladda för stugmys

Varmt, ombonat och förstås gärna i gott sällskap. Här tipsar vi om prylarna som snäpper upp mysfaktorn efter en avklarad vintertur.

Kang och POW lanserar ny klimatsmart skidstav

Den svenska klimatorganisationen Protect Our Winters (POW) har tillsammans med det svenska varumärket Kang lanserat en ny skidstav i bambu. Materialet är dubbelt så starkt som aluminium, samt är både återvinningsbart och biologiskt nedbrytbart.

Årets bästa prylar 2021

I varje nummer av Utemagasinet testar vi allt från sovsäckar och tält till kikare och snöskor. Här är årets alla bäst i test-prylar!

Shoppa begagnade friluftsprylar – så gör du

Trenden att shoppa friluftsprylar second hand har gått i vågor, men kanske har den nu bitit sig fast på allvar? Så här gör du. TEXT: CAJSA RÄNNAR, ILLUSTRATION: PIA KOSKELA