Äventyrliga helger för utefrälsta

28–29 april arrangeras vandringseventet Linné- marschen, i år för 42:a gången, i naturreservatet Rya Åsar i Borås. Här kan du vandra i egen takt, tillsammans med familj och vänner – eller träffa nya vandringspolare. Välj bland sex olika rutter, mellan sju och 57 kilometer långa.

Bor du i Mälardalen? Då vill vi förstås att du ska komma till Värmdö och Skeviks Gård den 18–20 maj, då det är premiär för Utehelg som vi på Ute- magasinet arrangerar i samarbete med Bergans. Vår projektledare Sanna Friborg är toktaggad:
– Vi välkomnar alla, både erfarna uterävar och nybörjare som längtar ut. Det blir vandring, MTB- cykling, kajakpaddling, trailrunning, eldmat, SUP- yoga och mycket mer. Plus skönt häng i våra stora tältkåtor, med föreläsningar och liveband.

För dig som längtar norrut är vårt succéevent Utefest ett bra alternativ. Det arrangeras som vanligt i samarbete med Friluftsbyn vid Höga kusten, i år är det helgen 7–9 september som gäller. Här har vi hela stora Skuleskogen att roa oss i, för allt från vandring och trailrunning till svampplockning och bushcraft.

12–14 oktober slår Skåne och Bjärehalvön upp naturportarna och arrangerar nya eventet Båstad Hiking Festival. Festivalen inleds med en kickoff och presentation av helgens olika vandringsalter- nativ, korta och längre. Annika Borgelin på Båstad Turism utlovar färgsprakande höstvandringar och mysiga bybesök:
– Det är fantastiskt kul att få starta upp detta evenemang på Bjärehalvön, en vackrare plats får man ju leta efter. Och extra kul att det finns ett så stort intresse lokalt för att bege sig ut i naturen, säger hon.