Vandra kust till kust längs Skåneleden

Under Coast2Coast Sweden vandrar deltagarna mellan två och tre mil per dag och sover i egna tält. Proviant bär man med sig, eller köper längs vägen.
– Årets vandring blir kortare än de drygt fyrtio milen mellan Kalmar och Varberg. Men det är ändå 23 mil som skall avverkas på nio dagar, säger Jörgen Johansson som varit med och arrangerat vandringen sedan 2013.

Vandrar fjäderlätt
De flesta deltagarna är personer som vill prova på att vandra långt och länge. Nästan alla använder sig av det som kallas för ultralätt utrustning och Jörgens bok ”Vandra Fjäderlätt” har inspirerat flera av deltagarna.
– Jag har själv minskat min packvikt med över tio kilo de senaste femton åren. Det känns naturligtvis extra stimulerande att vandra med likasinnade. Man ser också inom några dagar hur mycket jobbigare det är för de vandrare som har tunga ryggsäckar och tunga kängor.

Vandringen har genom åren varit populär bland besökare från andra länder, framförallt tyskar, men även holländare och danskar. I år är en av deltagarna en långväga resenär från Kanada.

Den 2 juni startar vandrarna från stranden i Sölvesborg tillsammans med guiderna Jörgen, Maria och Franziska. De räknar med att bada fötterna i Kattegatts vatten den 11 juni. Man vill hålla gruppen vandrare liten och har maximerat antalet deltagare till 20 stycken.

Mer information finns på hemsidan: www.coast2coastsweden.com.