Engångsförpackningar? Nej tack!

Ingen har väl missat att fenomenet plogging har skördat stora framgångar det senaste året. Skolbarn, äventyrare, kändisar och idrottare har joggat och plockat skräp – så till den milda grad att begreppet plogga kom med i nyordslistan 2017.

Stoppa skräpet på köpstadiet
Nu lanseras ett nytt projekt med syfte att rensa upp i naturen. Initiativtagare är Linda Åkerberg, som regelbundet medverkar som fotograf i Ute-magasinet.
– Det är så galet mycket skräp överallt, i stan och i naturen. Jag har funderat ett tag på hur jag skulle kunna bidra, påverka människor, och så kom jag upp med den här idén. Bring Your Own Challenge handlar om att stoppa skräpet redan på köpstadiet, innan det slängs, förklarar hon.

Hållbara förpackningar
Det hela går ut på att tacka nej till engångsförpackningar – och istället ta med en egen, mer hållbar, sådan. Dryck i termos eller beständig aska istället för festis eller engångsmugg. Mat i box hemifrån istället för butikens picknick-sortiment.

Vill du också vara med i utmaningen, och uppmuntra till att tänka till? Ta en bild på förpackningen du väljer bort, lägg upp den på Instagram och tagga #BringYourOwnChallenge. Läs mer på bringyourownchallenge.com