Hitta höstens utehäng

Fotohelg i Vålådalen

Vill du ta dig vidare från toppselfies? 20-23 september kan du skärpa dina bildkunskaper under en härlig fotoweekend i Vålådalen. Svenska Turistföreningen står bakom hösthelgen, som bjuder på föreläsning, guidning och fjälltur i egen takt. Priset för STF-medlemmar, 3305 kronor, inkluderar boende i dubbelrum och halvpension. Bra att veta i sammanhanget är att Snäll-tåget ordnar transfer hela vägen till dörren i Vålådalen, fram till den 30/9.
Mer info på svenskaturistforeningen.se/paket/fotoweekend-i-valadalen-21-249-3.

 

Mörkerpaddling i huvudstaden

Paddling är så mycket mer än glassiga sommardagar med solkräm och keps. Varför inte prova på en dunkel tur i höstmörkret? Den 10 oktober arrangerar Friluftsfrämjandet i Haninge söder om Stockholm en paddlingskväll på insjön Drevviken. Kajak, paddel, kapell och flytväst finns för utlån – däremot ska du ta med dig en ficklampa i en vit plastlåda … Pris: 150 kronor för medlemmar, för andra vuxna 360 kronor.
Mer info hittas på friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/paddling/kajak/morkerpaddling.

Skogsbad i Söderåsen

Har du redan trillat tillbaka i vardagsstress och fläng? Kanske dags att rensa i schemat och istället göra plats för lite avkopplande skogsbad. Kan förstås utföras i vilken skog som helst, bara att gå ut kommer att ge dig lugnet tillbaka. Söker du inspiration i grupp kan du ta dig till Söderåsens nationalpark den 7 oktober, där och då leder mindfullness-instruktören och naturguiden Felicia Eckersten en timmes välgörande skogsbad. Priset är 250 kronor, barn under 15 skogsbadar gratis i förälders sällskap.
Mer info på forceofnature.nu.