Stigcykling del 2: Lina Skoglund

 

Lina Skoglund
Ehandelsansvarig på Houdini Sportswear. Ultraentusiastisk mountainbikecyklist med ett otal resdagar till cykelspots över hela världen. Cyklar både downhill och stig.

Jag började inte med cykling förrän jag var 29, men sedan dess har den tagit större och större plats i mitt liv. Till den grad att jag sa upp mig från mitt förra jobb och cyklade och reste på heltid under två år. Jag har turen, eller rättare sagt har skapat mig, möjligheten att lägga väldigt mycket tid på cykling.

Jag gillar att cykla mountainbike för fartens skull och att det är en hel del action i det, man måste koncentrera sig och pusha sina gränser. Den sociala delen och att man är ute i skog och berg är också en stor del.

Precis som många andra började jag cykla i Hellas och Nackareservatet i Stockholm. Även om landskapet är väldigt platt och det inte finns så många höjdmeter att tala om finns det ett oändligt nätverk av fina stigar där. Mycket av cyklingen är väldigt teknisk, så har man vant sig att cykla där tycker man det mesta annat är enkelt.

Men mest föredrar jag många höjdmeter, att kunna cykla uppför och sen ha massa rolig cykling nerför. All cykling i Nya Zeeland är grymt kul, Rotorua är ett mecka för stigcykling. Annars älskar jag Squamish i Kanada. Cyklingen där är utmanande, teknisk, snabb och brant. Squamish har nog allt jag önskar med stigcykling, plus fantastisk skog och utsikt.

Om du är ny till cyklingen rekommenderar jag att gå en kurs. Det är ett bra sätt att lära sig rätt teknik och att snabbare känna sig trygg och få kul på cykeln. Man kan utvecklas så mycket snabbare när man har någon som ser en och kan ge feedback på det man gör. Det är lätt att fastna i dåliga vanor som är svåra att lära bort senare, så vänta inte med det.” 

 

 

Stigcykling del 1: Sju svenska favoriter för stigcykling