Topptursskola: 4 fina topptursområden

Kom igång i Storulvån

Kring Storulvåns Fjällstation, fem mil väster om Åre, ligger ett av Sveriges bästa och mest populära områden för toppturer. Här finns fem lättillgängliga fjäll precis intill bilvägen. Klassikern Getryggen är enklast och Sönner Tväråklumpen mest utmanande. Bo på fjällstationen, där finns också en bra restaurang. Du kan hyra all utrustning på plats, gå kurser och bli instruerad. En perfekt plats för dig som vill komma igång med toppturer. Mer info: svenskaturistforeningen.se

Åk med guide i Alperna

I Alperna kan du med fördel kombinera liftburen skidåkning med att gå på toppturer. Anlita en guide och få ut mycket mer av hela upplevelsen, det finns byråer på varenda skidort. Är ni ett kompisgäng som vill lära er mer kan ni anlita en guide som skräddarsyr en kurs för just er, kombinerat med toppturer. Hitta lämpliga guider på sbo.nu.

Möt midnattssolen i Norge

Den finaste delen av säsongen i Skandinavien är på senvåren och inte minst i Nordnorge. Att gå på topptur i midnattssol är en helt unik upplevelse och i området kring Narvik finns fina möjligheter. De svenska bergsguiderna Magnus Strand (narvikguides.no) och Johan Tollstadius (bergsresor.se) bor i Narvikstrakten och kan området mycket väl.

Njut av fluff i Kanada

Stora berg, stora träd och mycket snö. I bergen kring Revelstoke i kanadensiska British Columbia finns förstklassiga förutsättningar för toppturer, inte minst vid Roger’s Pass. Kombinera med små skidorter och gå på tur vid en Ski Touring Lodge, till exempel Blanket Glacier Chalet eller Icefall Lodge. Christina Lusti kör privat guidning i och omkring Revy, kontakta henne via Instagram: @christinalusti.