Fjorton natursköna vandringsturer under Båstad Hiking Festival

Båstad Hiking Festival fick ett fint gensvar under premiäråret 2018.
– Platserna tog slut och vi fick positiv feedback från deltagarna. Vi har därför utökat antal vandringar i år och kan visa upp en ännu större del av vår destination. Det märks att det finns ett stort intresse för den här typen av evenemang där naturupplevelser, nya upptäckter och god mat står i fokus, berättar Annika Borgelin som är projektledare för festivalen.

Båstad Hiking Festival bjuder in alla friluftslivslystna till ett vandringsäventyr omringat av hav. Det är ett enkelt och okomplicerat evenemang där deltagarna bokar in sig på en vandring per dag och sedan sköter arrangörerna resten. Kick-off, transporter, lokalproducerad mat & dryck samt After-hikes ingår som en del av helhetsupplevelsen.

8 nyheter
Några nyheter i programmet för i år är bland annat en tvådagars vandring där deltagarna kommer att ta sig runt Bjärehalvöns varierande och vackra kust. After-hike, middag och övernattning sker mitt i naturen på Hotell Hovs Hallar. En annan nyhet är en Äventyrsvandring som går i snapphanarnas spår på Hallandsåsen, här finns möjlighet att testa på både bågskytte och rappellering.

Båstad och Bjärehalvöns grannhalvö är också väl värd ett besök och därför med i årets program, här kan man gå på vingårdsvandring eller få lyssna till de spännande sägnerna om Kullaberg.

Bokningen öppen för weekenddeltagare
Bokningen har nyligen öppnat för alla deltagare som vill vara med hela weekenden, fredag till söndag. Under fredagen kan man välja mellan tre olika aktiviteter och därefter blir det kick-off med middag och underhållning. På lördagen och söndagen erbjuds elva vandringsturer som avslutas med en gemensam After-hike.

Vill man bara vara med en eller två dagar går det också bra, bokningen till dagsturer öppnar 1 juni.

Hållbar mat och 0% nedskräpning
Båstad Hiking Festival miljömärks som Miljömärkt event genom Håll Sverige Rent. Som ett extra steg har man bestämt att varje måltid ska vara genomtänkt och så lokalproducerad som möjligt och att evenemanget ska bidra till 0 procent nedskräpning i naturen. Alla deltagare ombeds att bära med sig allt sitt avfall i sin ryggsäck och får varsin avfallspåse vid start, i mål finns sopsorteringsstationer. 

 

Mer information: www.bastadhikingfestival.se