Utemagasinet ökar! 12 % fler läsare

På Uteredaktionen håller vi som bäst på att sy ihop sommarens stora dubbelnummer, men idag ska vi faktiskt ta en paus och fira med konjak i kokkaffet. Den senaste stora läsarundersökningen från Orvesto Sifo visar nämligen att Utemagasinet är ett av få magasin som ökar bland läsarna – hela 12 procent, vilket betyder 6 000 nya läsare! 

Som grädde på moset fick vi i veckan veta att vårt majnummer gick riktigt bra i tidningshyllorna, det sålde hela 25 procent över budget – samtidigt som prenumerationerna ökat med 12 procent senaste året. Även digitalt går vi framåt, med vårt Instagramkonto @utemagasinetsverige som största glädjeämnet med över 10000 nya följare de senaste två åren. 

Så, stort tack till dig och alla andra som läser och följer Utemagasinet! Vi är så glada och tacksamma att vi har er, och att ni blir fler och fler. Det ger oss lust och energi att gå till jobbet varje dag, och göra vårt bästa för att fylla varje utgåva – och alla våra andra kanaler – med inspirerande innehåll. Vi vill förstås också tacka alla våra fantastiska journalister, fotografer och illustratörer – ingenting av detta hade varit möjligt utan er. 

Ha en härlig utesommar! 

 

Marie Kjellnäs 
Chefredaktör Utemagasinet 

 

Fotnot: Läsarundersökningen Orvesto 2019:1 genomfördes av Kantar Sifo under perioden januari till april 2019.