Naturläsning för de små


Naturläsning för de små

Mina första fåglar & Mina första fiskar
Av: Emma Jansson, Triumf förlag

I dessa fina bilderböcker får minstingen bekanta sig med hala ålar, lömska gäddor, tranor och koltraster – för att nämna några exempel. I ena boken presenteras 19 fåglar och i den andra finns 19 fiskar. Här blandas mycket rolig och lärorik fakta. Förbered dig på att köpa både kikare och fiskespå! Mina första fåglar är spännande att läsa inför skogspromenaden – vilka fåglar känns igen? Vackra illustrationer i böckerna som gör dem till fina presenter till den lilla vetigiriga.

Naturläsning för de små

Det vilda alfabetet
Av: Erik Kohlström, Speja förlag

En oerhört fin bok som bjuder in till mysig sagostund. Det vilda alfabetet handlar om djur, men är också en klassisk ABC-bok med verser på rim till varje bokstav. För varje bokstav som presenteras, möter du också ett djur som finns i den svenska naturen. Kohlströms akvarellmålningar är vackra och visar djuren i ögonblicket: lodjuret som hoppar över stenblock, uttern som åker kana i snön och näbbmusen som slåss med en spindel. Upplägget är mycket genomtänkt och verserna känns språkfrämjande. Garanterat blir både liten och stor hänförd. 

Naturläsning för de små

Uppåt, Uppåt!
Av: Maria Trolle, Triumf förlag

I denna bok får läsaren ta del av den lilla larvens långa resa från larv till fjäril. Man får en fin inblick i något mycket faschinerande som sker i naturen – samtidigt som berättelsen handlar om att våga ta emot förändring och att lita på att allt löser sig, samt att hitta sin egen plats på jorden. Berättelsen öppnar på så vis upp för samtal med de små. Trolles illustrationer är magiska och bjuder in till en fantastisk sagovärld. Där vill man stanna!