Klum delar med sig av sina expeditioner

”Jag insåg direkt att lejonet framför min kamera var en av de vackraste lejon-hannar jag sett. Döm om min förvåning när jag fick reda på att det vackra lejonet heter Mmamoriri, och är en transgender-lejoninna.”

Varje bild har en berättelse bakom sig och det är den som naturfotografen Mattias A. Klum vill försöka förmedla.
– Det lejonet var det vackraste jag sett, konstaterar han och visar bilden som pryder ett anteckningsblock.

Mattias har arbetat för National Geographic i 25 år och genomfört fotoexpeditioner på alla kontineneter. Hans drivkraft är sprungen ur ett naturintresse som går hand i hand med ett djupt miljöengagemang.
– Jag känner att det är viktigt att vi värderar naturen och respekterar den. Då får vi människor gåvor till skänks i gengäld. Om vi distanserar oss förstör vi både för naturen och oss själva. Jag vill väcka ett intresse och en medvetenhet med mina bilder.

 

Klum delar med sig av sina expeditioner
Poster med motiv av berget i nationalparken Oasi Segna, Italien.

Bilder från när och fjärran
Hösten 2019 når Mattias bilder ännu fler genom ett samarbete med Akademibokhandeln. Och likaså berättelserna bakom var bild – på baksidan av en poster, insidan av ett block, eller i en kalender. På varje produkt beskriver Mattias själv den spännande historien bakom varje fotografi. Och bilderna är från både när och fjärran – som en gepardhona sökandes skugga med sin unge på den sydafrikanska savannen, solglitter i Vindelälven och vintergatan sedd från Kamerun. 

Designsamarbetet lanseras den 14 november och kollektionen består av allt från anteckningsböcker och posters till pussel, spel och tygkassar.

Klum delar med sig av sina expeditioner
Designsamarbetet lanseras den 14 november och kollektionen består av allt från anteckningsböcker och posters till pussel, spel och tygkassar. På varje produkt beskriver Mattias själv den spännande historien bakom varje fotografi.
Klum delar med sig av sina expeditioner
”Ambitionen har varit att föra med mig känslan från mina expeditioner runt om världen och förmedla min kärlek till livet, naturen och alla fantastiska varelser jag fotograferar”