Ny älgvandring med start i april

Fastnade du framför Den stora älgvandringen på SVT ifjol? Det var du i så fall inte ensam om. Programmet placerade under tre veckor ut kameror i Kullberg vid Ångermanälven, för att dokumentera älgarnas färd över älven. Den så kallade ”slow tv”- satsningen gjorde stor succé – både inom branschen och hos det svenska folket.

Dels vann man tv-priset Kristallen i kategorin Årets nyskapande/förnyare, dels hade programmet till den 2 maj startats över 2,1 miljoner gånger på SVT Play, och dels tittats på över tre miljoner timmar. Föga överraskande dyker därför Den stora älgvandringen återigen upp i webbtablån till våren, med några mindre förändringar.
– Grunden i älgvandringen kommer att vara densamma, däremot kommer vi att öka antalet kameror och med det utöka området som vi kan täcka. Förhoppningen är att vi kan få tillbringa mer tid med älgarna och se lite mer av deras vandring. Vi kommer även försöka oss på att använda några fler mörkerkameror, för att kunna se mer vad som händer under dygnets mörka timmar, berättar Johan Erhag, projektledare för Den stora älgvandringen.

Årets sändning börjar 9 april på SVT Play. Där hittar du också en timme av höjdpunkterna från förra årets älgvandring. Vill du ventilera din älgupplevelse och möta andra fantaster går du in på populära Facebook-gruppen Vi som gillar den stora älgvandringen på SVT. 

Lördagssmys i det fria