Piffa din choklad! Detta är en kreativ smaksensation för vuxna som värmer kalla dagar i skogen.
Recept: Susanne Jonsson, Foto: Andreas Nilsson
SUSSIS CHOKLADPULVER
4 muggar
100 g valfri choklad, hackad
1 dl kakao
1 dl råsocker
1 tsk vaniljpulver
1–2 nypor flingsalt
Valfria kryddor, exempelvis kanel, chili, kardemumma, pepparkakskrydda.
Till servering: 8 dl mjölk
Varva ingredienserna i en burk. Vid servering, värm mjölken på uteköket och vispa ner chokladpulvret. Om önskas, toppa med några av smaktipsen på nästa sida.
CHOKLADPUNCH
4 muggar
1 sats Sussis chokladpulver eller köp färdigt.
8 dl mjölk
4 msk punch
Topping: Vispad grädde Krossade punchpraliner eller punchflaskor i choklad
Värm mjölken på uteköket, vispa ner chokladpulver och punch. Servera direkt, med eller utan topping.