5 skäl att boka Utemagasinets längdläger!

28–30 januari är det dags igen för Skida med Ute – den här gången i samarbete med Storhogna Högfjällshotell & Spa i Vemdalen. Den perfekta kickstarten på 2022, för både nybörjare och halvproffs.

5 skäl att boka Utemagasinets längdläger!
Storhogna Högfjällshotell & Spa ligger optimalt placerat vid foten av fjället.

1. Drömspår i Vemdalsfjällen

Glöm isig rundbana på konstsnö – den här helgen får vi njuta av 60 kilometer proffs-preparerade längdspår i härlig högfjällsmiljö. Storhogna är officiellt Vasaloppscenter sedan 2006, vilket bland annat garanterar att såväl spåren som boendet håller toppkvalitet. Storhogna Högfjällshotell & Spa ligger optimalt placerat vid foten av fjället, och skidspåren finns precis runt knuten. Under Skida med Ute ingår en rad teknikpass i nivåanpassade grupper, mörkerskidåkning med pannlampa – och friåkning i spåren för dig som vill ha ännu mer.

5 skäl att boka Utemagasinets längdläger!

Vad sägs om att träna tillsammans med Johan och Anna Olsson?

2. Skidlärare i världsklass

Vi säger bara tre saker: Johan Olsson, Anna Olsson, Marcus Hellner. När hörde du senast talas om ett längdläger med en coach-trio som denna? Marcus har varit med oss tidigare år, och nu får han alltså sällskap i spår och på skejtbäddar av sina forna landslagskollegor Johan och Anna. Förutom att de har bokhyllorna fulla av mästerskapsmedaljer är de fantastiskt duktiga coacher: pedagogiska, kreativa, ödmjuka och allmänt härliga att hänga med. Med på lägret har vi också Utemagasinets egen yogi Sofie Lantto, som hjälper oss att mjuka upp våra stela skidmuskler om morgnarna.

5 skäl att boka Utemagasinets längdläger!

I vinterträdgården myser du bland exotiska träd och blommande rabatter.

3. Lyxa på genuint fjällshotell

Under Skida med Ute varvar vi skidträning och krispig fjälluft med bekvämt boende, fantastiska måltider och total avkoppling med bastu och jacuzzi. Storhogna Högfjällshotell & Spa är en riktig pärla för alla som älskar fjäll, skidåkning och friluftsliv. Kanske har du hört talas om Vinterträdgården, hotellets hjärta sedan 30 år tillbaka? Mellan skidpassen kan du sitta och chilla i denna luftiga lokal som saknar motstycke i landet, med exotiska träd, blommande rabatter – och en porlande fjällbäck som kryssar mellan borden.

5 skäl att boka Utemagasinets längdläger!

Marcus Hellner finns på plats, som skidcoach och med längdkläderna som bär hans namn.

4. Känn dig som VIP

Du blir inte bara omhändertagen av hotellpersonalen och våra eminenta coacher under Skida med Ute. Vi har också samlat ihop några av skidvärldens främsta varumärken, vars representanter finns på plats hela helgen för att prata skidåkning samt låna ut nya, spännande prylar och förklara hur de funkar. Håll utkik efter våra vänner från Rossignol, Pölder, Hellner, Ledlenser, Buff, KV+ och Kästle – samt Utemagasinets eget lilla trivselteam, som lär bjuda på en och annan överraskning.

5 skäl att boka Utemagasinets längdläger!

5. Häng med likasinnade

Skida med Ute kan vara en kul grej att göra med kompisgänget, en romantisk weekend – eller varför inte en julklapp till dig själv, där du får chansen att hänga med andra som gillar längdskidåkning, fjäll och god mat. Tidigare år har vi haft deltagare som aldrig tidigare stått på längdskidor och andra som kört Vasaloppet på under fem timmar – det brukar bli härliga möten runt middagsborden, framför brasan och i bastun.

Sugen på Skida med Ute? Klicka här för mer info och bokning!