5 skäl att boka Skida med UTE!

28–30 januari är det dags igen för Skida med Ute – den här gången i samarbete med Storhogna Högfjällshotell & Spa i Vemdalen. Den perfekta kickstarten på 2023, för både nybörjare och halvproffs.

5 skäl att boka Utemagasinets längdläger!
Storhogna Högfjällshotell & Spa ligger optimalt placerat vid foten av fjället.

1. Härliga fjällspår i Vemdalen
Glöm isig rundbana på konstsnö – den här helgen får vi njuta av 60 kilometer proffs-preparerade längdspår i härlig högfjällsmiljö. Storhogna Högfjällshotell & Spa är officiellt Vasaloppscenter sedan 2006, vilket bland annat garanterar att såväl spåren som boendet håller toppkvalitet. Hotellet ligger optimalt placerat vid foten av fjället, med skidspåren precis runt knuten. Under Skida med Ute ingår en rad teknikpass i nivåanpassade grupper, och det finns också fri träning på schemat.

 

5 skäl att boka Utemagasinets längdläger!
Vad sägs om att träna tillsammans med Johan och Anna Olsson?

 

2. Coacher i världsklass
Precis som i fjol har vi med oss landslagshjältarna Johan Olsson och Anna Olsson, som har stenkoll på både skidåkning och Vemdalsfjällen. Förutom att de har bokhyllorna fulla av mästerskapsmedaljer är de fantastiskt duktiga coacher: pedagogiska, kreativa, ödmjuka och allmänt härliga att hänga med. Med på lägret har vi också Utemagasinets egen yogi Sofie Lantto, som hjälper oss att mjuka upp våra stela skidmuskler om morgnarna, samt grymma skidcoachen Sanna Peterson Hallberg som gör sitt första Skida med Ute.

5 skäl att boka Utemagasinets längdläger!

I vinterträdgården myser du bland exotiska träd och blommande rabatter.

3. Myslyx på fjällhotell
Under Skida med Ute varvar vi skidträning och krispig fjälluft med bekvämt boende, fantastiska måltider och total avkoppling med bastu och jacuzzi. Storhogna Högfjällshotell & Spa är en riktig pärla för alla som älskar fjäll, skidåkning och friluftsliv. Kanske har du hört talas om Vinterträdgården, hotellets hjärta sedan 30 år tillbaka? Mellan skidpassen kan du sitta och chilla i denna luftiga lokal som saknar motstycke i landet, med exotiska träd, blommande rabatter – och en porlande fjällbäck som kryssar mellan borden.

4. Känn dig som VIP
Du blir inte bara omhändertagen av hotellpersonalen och våra eminenta coacher under Skida med Ute. Vi har också samlat ihop några av skidvärldens främsta varumärken, vars representanter finns på plats hela helgen för att prata skidåkning samt låna ut nya, spännande prylar och förklara hur de funkar. Håll utkik efter våra vänner från Rossignol, Maloja och Izipizi bpåde i och utanför spåren!

5 skäl att boka Utemagasinets längdläger!


5. Häng med likasinnade
Skida med Ute kan vara en kul grej att göra med kompisgänget, en romantisk weekend – eller varför inte en julklapp till dig själv, där du får chansen att hänga med andra som gillar längdskidåkning, fjäll och god mat. Tidigare år har vi haft deltagare som aldrig tidigare stått på längdskidor och andra som kört Vasaloppet på under fem timmar – det brukar bli härliga möten runt middagsborden, framför brasan och i bastun.

Sugen på Skida med Ute? Klicka här för mer info och bokning!