Rödbetssoppa med vitlök & rosmarin

En färgstark termossoppa lyser upp den mest gråkalla novemberturen. I Utemagasinet nr 11 (i butik nu!) finns tre värmande recept i höstgult, lila och orange. Här får du ett kittlande gott smakprov!

Recept och foto: Nathalie Spjälle

RÖDBETSSOPPA MED VITLÖK & ROSMARIN

4 portioner

2 st gula lökar
500 g förkokta rödbetor
250 ml havregrädde (eller annat alternativ)
2 klyftor vitlök
2 st grönsaksbuljongtärningar
Salt
Rosmarin
Olja till stekning
Topping
Färsk dill, pumpakärnor och friterad grönkål

Hacka löken och fräs i olja. Klyfta och tillsätt rödbetorna.
Tillsätt grädden. Låt puttra och tillsätt grönsaksbuljongtärningarna.
Riv i vitlök och smaksätt med salt och rosmarin.
Mixa sedan soppan och servera med färsk dill, pumpakärnor och friterad grönkål.

TIPS!
Vill du fritera grönkål på uteköket?
Hetta upp 5–6 dl olja till cirka 140 grader, fritera några kvistar i taget i 1–2 minuter. Låt rinna av, salta lätt.