Fira kladdkakans dag: Kladdig chokladkaka i smörgåsjärn

Idag firar vi kladdkakans dag med en ljuvligt kladdig chokladfondant som du kan förbereda hemma – men tillaga på plats. Allt du behöver är ett smörgåsjärn. Detta kalasrecept är skapat av Naturens Hemligheter.

Recept: Naturens hemligheter, Foto: Martin Stenmark

Chokladfondant
För 2-4 personer, den är rätt mäktig!

100 g smör
150 g mörk choklad
2 ägg
2 äggulor
0,5 dl strösocker
2 msk vetemjöl
smör, till smörgåsjärnet

Hemma:
Smält smöret i en kastrull och ta den från värmen.
Bryt chokladen i bitar och låt dem smälta i smöret.
Vispa ihop ägg, äggulor och socker i en bunke. Vispa även i mjölet och blanda sedan ner choklad- och smörblandningen.
Rör tills det blir en slät och blank kräm. Detta kan du förbereda hemma. Förvara krämen i en spritspåse (eller flaska) som tas med på turen.

Ute:
Smöra smörgåsjärnet och värm det i elden.
Häll smeten i järnet och värm det över elden 1–3 min per sida, håll koll så att det inte bränns. Det kan gå snabbt!

Låt fondanten vila en liten stund, servera den på en tallrik med valfritt tillbehör.