Bransch

Årets äventyrare är korade

Utmärkelsen Årets Äventyrare delas ut varje år sedan 2005. De som får ta emot priset som 2021 års kvinnliga respektive manliga äventyrare har något gemensamt: de trotsar väder, vind, hav och ensamhet.

De bästa friluftsprodukterna korade

Vinnarna i Scandinavian Outdoor Award är korade. Efter ihärdigt testande och många jurymöten, denna gång online, är det nu klart. Juryn var mycket imponerad av bidragen och totalt vann fem nominerade produkter en Scandinavian Outdoor Award för vår/sommar 2021.

Från outdoorkläder till vårdkläder

Som följd av Corona-krisen ställer många företag om för att bistå vården på olika sätt. Detta syns inte minst inom outdoor-branschen. Ett exempel är Arc’teryx. Produktionen av kläder i egna fabriker har stannat av och istället vill de möta efterfrågan på vårdkläder. Även företaget Outdoor Research ställer om för att tillverka ansiktsmasker.

Outdoormärken tar avstånd från Black Friday

Black Friday närmar sig och butiker skriker ut sina rabatter. I outdoor-branschen är det däremot tvärtom och flertalet företag tar ställning mot konsumtion och köphets. Barnmärket Isbjörn of Sweden förstärker sitt gröna åtagande genom att stänga ner sin webbshop på fredag och istället starta upp sin första hyresverksamhet – medan företaget Haglöfs dubblerar sina priser.