Norra Outdoor byter namn

Varumärket Norra är en Nynäshamnsbaserad uppstickare som erbjuder ett småskaligt utbud av lätta och stilrena friluftsplagg för både vardagsliv och mer äventyrliga aktiviteter. Men nu är namnet Norra ett minne blott.

Norra Outdoor startades 2018 av designern Jacob von Matern, som dessförinnan jobbat sex år på Haglöfs. Men glöm det där med Norra – från och med nu är det Vindla som gäller. 
– Vi är fortfarande ett väldigt litet företag jämfört med många andra i branschen, så namnbytet är en stor grej för oss. Det har varit en resa på 1,5 år ungefär, berättar Jacob von Matern.

Varken företaget eller designen kommer att ändras, bara namnet och logotypen. Att man väljer att gå ifrån namnet Norra beror bland annat på den uppenbara symboliken i att blicken enbart är riktad åt ett håll, berättar Jacob von Matern.
– Vi har insett att om man bara tittar norrut så ­missar man mycket på vägen. Vindla är mer en okänd riktning, så som ofta äventyr ter sig. Det händer saker på vägen, man slingrar sig fram. Så är det ju när man är ute – naturen är inte rak.

På nya hemsidan vindla.com kan du inte bara se och köpa befintliga produkter, där finns också en ny pinboard-funktion där man kan följa utvecklingen av nya produkter – från prototyp till färdig vara. Aktuell just nu är Lightweight Backpack, som blir företagets första ryggsäck, med lansering nu till sommaren 2024.