De bästa friluftsprodukterna korade


De bästa friluftsprodukterna korade

 

OVERALL WINNER: Polygiene/ViralOff

Polygiene ViralOff är en antivirus- och antimikrobiell behandling av textilier och andra produkter som reducerar virus. Enligt juryn är denna teknologi högst relevant, även för en outdoor-publik. De menar att Polygiene tillsammans med partners kommer kunna bidra till ett aktivt outdoor-liv, trots behov av fysisk distansering och försiktighet.

Motivering från juryn: Även om detta inte är en typisk outdoor-produkt, förtjänar Polygiene ViralOff utmärkelsen eftersom detta kan påverka utvecklingen långt bortom outdoor- och till och med klädbranschen. ViralOff är en ytbehandling som dödar 99 % av förekomsten av virus på två timmar på ett textilt material. ViralOff innehåller silversalter som inte anses vara skadligt för människor eller för miljön.

”Vi har varit medlemmar i Scandinavian Outdoor Group länge”, säger Niklas Brosnan, Marketing Manager på svenska Polygiene. ”SOG har många starka och globala varumärken och som kollektiv är den en auktoritet och inspirationskälla – vi är stolta att vi är en del av detta. Att vi fick detta pris av SOG gör oss glada. Superglada faktiskt. Det är ett erkännande att ViralOff har en viktig roll att spela i bekämpandet av nuvarande pandemin, men också att det är en hållbar lösning som gör det möjligt att använda artiklar längre och tvätta dem mindre ofta.” 

 

De bästa friluftsprodukterna korade

FOOTWEAR AWARD: Icebug/Eide Woolpower RB9x

En snygg sneaker tillverkad av återvunnen merinoull och ett minimum av plast. En ullsneaker är redan ett steg bort från användandet av plast, och en ullsneaker tillverkad av produktionsrester av ull är ytterligare ett steg mot hållbarhet.

Motivering från juryn: ”Dessa sneakers är inte bara bekväma, den otroligt andningsbara merinoullen klarar även av en hel del väta ”, säger en jurymedlem om Eide Woolpower RB9X från den svenska skospecialisten Icebug. Det är också en sko med bra hållbarhetstänk. Den filtade ullen är tillverkad av produktionsrester från den svenska tillverkaren Woolpower. Skon är inte direkt utvecklad för vandring, men gör dina dagliga promenader eller resor mycket trevligare. 

 

De bästa friluftsprodukterna korade

HARDWARE AWARD: Muurikka/Outdoor Retro Smoker

Den klassiska utomhusröken tillverkades första gången i Finland för över 30 år sedan, men återlanseras nu i uppdaterad retromodell. Med sin rena cylindriska form skapas en kortare tillagningstid.

Motivering från juryn: Om du älskar att röka din egen fisk, kött eller grönsaker när du vandrar eller campar, kommer Muurikka Outdoor Smoker att vara perfekt, menar juryn. Röken är kompakt (40 x Ø 16 cm) och har ganska låg vikt (cirka två kilo) vilket gör det enkel att bära i ryggsäcken eller kajaken. Det är tillverkat av rostfritt stål och har en cylindrisk form som möjliggör bättre luftcirkulation än rektangulär design. 

 

De bästa friluftsprodukterna korade

KIDS AWARD: Reima/Vahti Hoodie

Sommartid är party för insekter av olika slag. Men Vahti Hoodie från finska Reima stöter bort insekter och fästingar, med en giftfri och biologiskt nedbrytbar insektsavvisande finish som håller i mer än 100 tvättar.

Motivering från juryn: Behandling av ekologisk bomull med ett giftfritt insektsmedel ger ett både superbekvämt och hållbart material för barnkläder som ger ett bra skydd mot mygg eller andra besvärliga och skadliga insekter. ”Detta är ett utmärkt sätt att göra bomull lämplig för miljöer med mycket insekter, förklarar en jurymedlem. En snygg hoodie som barn kommer att älska att bära. 

 

De bästa friluftsprodukterna korade

HARDWARE ACCESSORIES AWARD: ZlideOn/ZlideOn

ZlideOn är en patenterad lösning som hjälper dig att laga trasiga dragkedjor. En viktig komponent mot ett hållbart användarmönster – att öka livslängden på jackor, ryggsäckar, sovsäckar och skor istället för att köpa nytt.

Motivering från jury: Trasiga dragkedjor är en av de främsta orsakerna till att produkter slängs. Nu erbjuder det svenska företaget ZlideOn ett snabbt sätt att byta ut trasiga dragkedjor. ZlideOn är en innovativ mekanism som gör att den kan klickas på den gamla dragkedjan. Guiden på hemsidan hjälper till att hitta rätt version av dragkedja. ”Äntligen har någon hittat en lösning för att enkelt fixa trasiga dragkedjor”, säger en jurymedlem.

 

Se mer på: https://scandinavianoutdooraward.com