Classic en succé – igen

VANDRING Fjällräven Classic, vandringsloppet mellan Nikkaluokta och Abisko, blev en folkfest med runt 1 100 deltagare från 20 olika nationer. Det var tredje året i rad som loppet arrangerades.

— Med loppet, som helst inte ska kallas tävling eftersom det går ut på att uppleva och njuta, vill Fjällräven rekrytera unga och gamla, nybörjare och mer erfarna till fjällvärlden, säger Jonas Hellentin PR-chef på Fjällräven.

Arrangemanget går ut på att vandra den elva mil långa sträckan mellan Nikkaluokta och Abisko utefter Kungsleden i egen takt. En vandring som i de flesta fall tar mellan tre och fem dagar. Medeldeltagaren tar sig från start till mål på cirka 68 timmar

På startlinjen finns individuella och företag som ska stämpla startkortet eller vandringspasset på sex kontroller utmed sträckan. Alla övernattar i tält som man slår upp när man själv önskar stanna.

De som kanske upplevde mest och tog det lugnast av alla var danskarna Kim och Christian Mathiesen som tog 130 timmar och 30 minuter på sig. Snabbast i mål, för det finns ju alltid de som vill pressa sig, var Peter Nilsson och Fredrik Elinder som ”sprang” de elva milen på 13 timmar och 36 minuter.