Drömjobb: Äventyrare

ARBETE Sveriges största bemanningsföretag Manpower presenterade i somras resultatet av en undersökning om vilka yrken som svenskarna drömmer om. Av 20 000 tillfrågade är det äventyrare som svenska män helst av allt vill bli.

Kanske än mer förvånande är männens andra plats: ingenjör! Medan yrken som fiskare och bilmekaniker sågs som mindre populära.

Skillnaden mellan män och kvinnor är stora. Tjejer vill bli inredningsarkitekt eller ekonom och absolut inte slaktare eller skomakare. Äventyrare fick en femte placering totalt bland både kvinnor och män. Resultatet visade också att 53 procent av svenskarna prioriterar personlig utveckling medan bara fyra procent prioriterar en hög lön.

Fredrik Sträng som mer än väl kvalificerar in under epitetet äventyrare kommenterade undersökningen i TV4s nyhetsmorgon. Han menar att det finns en baksida med yrket som inte alla känner till:

— Testa att äta frystorkat till frukost, lunch middag i veckor, att träna två gånger om dagen i ur och skur. Samtidigt som det alltid är knapert ekonomiskt och att risken för olyckor ständigt finns där.

Läs mer på www.manpower.se.