Stockhomsföraren är tillbaka

Det är en komplett guide som innehåller all nödvändig information som behövs för att lokalisera rätt klippa och rätt led. Stockholm erbjuder fantastisk klättring i en enastående miljö, med ett enormt utbud och variation.

Med över 2500 klätterleder fördelade på ca 150 klippor är Stockholmsföraren Sveriges största klätterguide någonsin. Totalt innehåller boken mer än 150 uppdaterade skisser, varav 50 av dessa är helt nya. Ett 50 tal kartor förenklar lokaliseringen av väggarna. Ett tiotal smarta översiktskartor gör det enkelt att överblicka och få en snabb bild av utbudet. Nästan 1000 av de ca 2500 klätterlederna är helt nya. Diagram, statistik och symboler förtydligar också, vilket hjälper klättraren att välja rätt i “klätterdjungeln”.

En klätterguide utan en inblick i hur det hela började, vore inte riktigt komplett – Med sin extravaganta ordekvilibrism tar Claes Jelinek oss med på en säregen historisk resa, från det heroiska 30-talet och fram till idag.

Vi får även lära känna några av de personer som varit med att utveckla klättringen i Stockholm. Allt detta presenterat tillsammans med nya, inspirerande klätterbilder.

Författare: Mikael Widerberg & Claes Jelinek

Förlag: Plonk

ISBN 978-91