PROGRAM -fest i dagarna tre

KAJAKFEST PRELIMINÄRT PROGRAM (uppdateras efter hand)

Kajakfestpass kostar 750 kronor för tre dagar. Då kan du välja mellan följande turer och kurser. Anmälan sker på plats. Turerna är halv- eller heldagar.

PROGRAM -fest i dagarna tre

Njutarturer Utomskärs med horisont och fri sikt över havet, eller upptäcksfärd bland öarna inomskärs. På vissa njutarturer följer en naturguide med som berättar om natur, djur och miljö. Olika nivå beroende på deltagarnas önskemål och dagens väder och vindar.

Nybörjartur Du som är nybörjare eller ringrostig får lära dig grunderna i paddling och säkerhet. Din guide tar dig med på en skön tur där alla känner sig trygga. Hel- eller halvdag.

PROGRAM -fest i dagarna tre

Paddlingsteknik Med rätt teknik kan du njuta mer av turen och ha roligare i vågorna. Paddlingen får en ny dimension när du filar på tekniken. Halvdag.

Räddningstekniker Så hjälper du dig själv och andra vid kapsejsning. Både för nybörjare, ringrostiga och avancerade paddlare. Halvdag.

Eskimåroll Du som vill lära dig att rolla får här kompetent guidning till en säker eskimåsväng. Så du elegant kan vända ditt ekipage på rätt köl utan att behöva skjuta ut dig ur kajaken och bli genomvåt.

PROGRAM -fest i dagarna tre

Rockhopping Havskajakernas rock’n roll. Utmana dig själv som paddlare i vågor och vid klippor. Kul och bus med en duktig instruktör som manar fram barnet i dig.

Mörkertur Du som inte fått nog av att paddla under dagen kan följa med en lokal guide på en kortare mörkertur med pannlampa. Kändistur Du får chansen att ta en paddeltur med en hemlig ”paddelkändis” som kan berätta om sina äventyr.

Meteorologi En meteorolog berättar om hur du själv kan förutse snabba väderförändringar som gör kajakturen säkrare och mer njutbar.

Skärgårdsnavigering Så använder du kartan och kompassen. Så räknar du ut i vilken riktning du ska paddla och hur långa avstånden är i verkligheten.

Fotografering (natur och aktivitet på kajaktur) En av landets bästa friluftsfotografer med stor erfarenhet av fotografering av kajakturer lär ut sina tips och tricks. Kom hem med mycket bättre bilder.

Föredrag På fredag och lördag kväll berättar Barbro Babs Lindman om sina expeditioner, längs hela Norge och hela Nya Zeelands Sydö. Räkna med massor av inspiration till egna turer.

Underhållning På fredag och lördag kväll finns möjlighet att äta middag på Fejans Skärgårdskrog, eller grilla egen mat, eller tillaga den i något av självhushållsköken. Beroende på väder samlas vi och minglar ut eller inne, tittar in i elden och lyssnar till en trubadur.

PROGRAM -fest i dagarna tre PROGRAM -fest i dagarna tre PROGRAM -fest i dagarna tre

PROGRAM -fest i dagarna tre