Njut av sommar och natur

Sommar Svenska Turistföreningen dukar upp ett härligt sommarprogram. I år kan du uppleva Kebnekaise från hästryggen, klippa får, karda och tova i Edsåsdalen, vandra Kungsleden Abisko-Kebnekaise med andra under 35 eller delta i en favorit i repris: Singel i Salto. Cykelresan Silver Tur och Retur i hjärtat av Östergötland följer Göta Kanal och sjöarna Roxen och Mem. Du som inte vill trampa själv kan grensla en stark Haffingerhäst och sväva fram över Österlen och om du är matintresserad finns en matvandring längs vackra Höga Kusten.

STF gör också en stor ungdoms- studentsatsning med billigare boende och specialanpassade upplevelsepaket. Student 193 innebär att studerande STF-medlemmar bpr för bara 193 kronor på fjällstationerna, dock utan att kunna förboka plats.

Fjällstationerna öppnar mellan 11 och 18 juni och stänger mellan 19 och 27 september. Grövelsjön har dock öppet till den 3 oktober och Kvikkjokk till den 15 oktober. Stugorna öppnar 18-25 juni och stänger 5-19 september. www.svenskaturistforeningen.se

Av: Utemagasinet