Kryddig äppledryck
4 koppar
De klassiska julsmakerna äpple, ingefära och kanel gifter sig fint och värmer ända in i själen.
Du behöver
8 dl äppeljuice
1 bit kanelstång
1 bit ingefära
Värm juicen med kanel och ingefära, häll på termos. Låt kanelstången och inge-färan följa med i termosen om du vill ha en kraftig smak, ta annars ur dem.

Miso med torkat renkött
4 koppar
Salt och gott mellanmål som värmer skönt under kyliga dagar. Salt topping i form av torkat kött, korv eller ost passar fint i miso.
Du behöver
4 portionspåsar misosoppa
8 dl vatten
50 g torkat renkött, skivat
100 g kaffeost i bitar (om du vill)
Koka upp vatten, blanda ner miso, häll på termos – gå ut. Lägg i renkött och/eller ost vid servering. Och det går förstås också att koka upp vatten på utekök och blanda soppan på rasten, om du föredrar det.

Blåbärssoppa med grädde & biskvier
4 koppar
Krämig grädde och söta mandelbiskvier tar blåbärssoppan till nya höjder. En perfekt efterrätt eller energikick på turen.
Du behöver
8 dl färdig blåbärssoppa
1 dl vispad grädde
1 dl mandelbiskvier
Värm blåbärssoppan hemma och fyll på termos – eller ta med pulver och tillaga på uteköket. På rasten häller du upp soppan i en mugg eller kåsa, garnerar med grädde och biskvier.

Chai
4 koppar
Kryddigt, värmande te med len mjölk och honung. En indisk klassiker. För extra kryddighet: lägg i en bit kanelstång när du kokar upp vattnet.
Du behöver
2 tepåsar (svart chai)
4 dl vatten
4 dl mjölk, 3%
1 msk honung
Koka upp vatten, lägg i tepåsar och låt dra några minuter. Tillsätt mjölk och honung, värm till lagom temperatur, fyll på termos – gå ut.