Ravioli á la Utemagasinet
2 portioner
1 pkt (250 g) färsk ravioli med ricotta och spenat (eller andra fyllda pastakuddar)
50 g lufttorkad skinka
4 msk god pesto
1 msk olivolja
10 cocktailtomater
4 färska sparrisar
Till servering:
1 msk pinjefrön, rostade (eller ta 2 msk, det är så gott)
Några färska basilikablad
Lite hyvlad parmesan
1.Tänd köket, koka upp vatten och koka pastakuddarna något kortare än tidsangivelsen på paketet. Blanda i pesto, sätt på lock och ställ åt sidan.
2. Rosta pinjenötterna lätt i torr panna, lägg åt sidan.
3. Dela sparrisarna på längden och tvären, dela tomaterna i halvor. Fräs hastigt i olivolja i stekpannan.
4. Rör ihop pastablandningen och grönsakerna (inklusive stekoljan) lätt i det största kärlet. Dela rätten i två skålar, pimpa varje portion med pinjenötter, färsk basilika och hyvlad parmesan.