Ravioli á la Utemagasinet
Foto: Sofie Lantto

Ravioli á la Utemagasinet

En snabblagad och supergod rätt för dagsturer, när det funkar att bära med sig färsk mat. Du behöver ett utekök med kokkärl och stekpanna.

Ravioli á la Utemagasinet
2 portioner

1 pkt (250 g) färsk ravioli med ricotta och spenat (eller andra fyllda pastakuddar)

50 g lufttorkad skinka

4 msk god pesto

1 msk olivolja

10 cocktailtomater

4 färska sparrisar

Till servering:

1 msk pinjefrön, rostade (eller ta 2 msk, det är så gott)

Några färska basilikablad

Lite hyvlad parmesan

1.Tänd köket, koka upp vatten och koka pastakuddarna något kortare än tidsangivelsen på paketet. Blanda i pesto, sätt på lock och ställ åt sidan.

2. Rosta pinjenötterna lätt i torr panna, lägg åt sidan.

3. Dela sparrisarna på längden och tvären, dela tomaterna i halvor. Fräs hastigt i olivolja i stekpannan.

4. Rör ihop pastablandningen och grönsakerna (inklusive stekoljan) lätt i det största kärlet. Dela rätten i två skålar, pimpa varje portion med pinjenötter, färsk basilika och hyvlad parmesan.

 

 

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!