REDAKTIONSBLOGGEN

FREDAG 29 OKTOBER November, vintertid, body balance…

Efter en hård arbetsvecka är det skönt att krypa i mysdressen och köra lite Body Balance-övningar på kontoret. Hunden, stolt krigare och så… Vad heter den här nu igen… kycklingen! Trevlig helg! Med en timmes extra sovmorgon på söndag!

————————————————————————–

REDAKTIONSBLOGGEN

Kajaktest – fest för testare!!! 1-3 oktober

REDAKTIONSBLOGGEN

Nu har vi testat kajaker. Det formligen vattnade sig i våra testpersoners munnar när de fick betrakta deltagarna i startfältet.

REDAKTIONSBLOGGEN

”Jag ser redan vilken jag gillar bäst” sa Leena efter två minuter, hon är ny i testteamet i år. Och, ja, många skratt, pirr, besvikelser men bara ett plurr blev det.

REDAKTIONSBLOGGEN

Under en perfekt solig och blåsig helg på Kajakeriet på Ingarö där Pierre Egholt kunnigt, inspirerande och underhållande berättar om alla sina erfarenheter från 20 år av uthyrning och hundratals kajaker och paddelgäster…

REDAKTIONSBLOGGEN

Du läser testet i Utemagasinet 3-2011

——————————————————

REDAKTIONSBLOGGEN

Ny vecka och jobbigt snyggt och soligt ute 26 september

Ingalill var till Hållfjällets turiststation och njöt söndagmorgon där. Att flickorna i rummet intill sjöng; ”Morgon ibland fjääällen, hör hur bääck och flod…” kändes helt naturligt.

Erika som var till storstan Östersund samma dag fick på återresan till Åre sent igårkväll njuta annat skådespel, spelande norrsken och halvmåne. Varför lovsjunger ingen ”Afton mellan fjäääällen, se hur norrsken och mån…”

—————————————————

Nu finns Utemagasinet på Facebook. Fredag 24 september.

REDAKTIONSBLOGGEN

Gilla Utemagasinet på Facebook och du får ta del av våra uppdateringar där.

Trevlig helg!

——————————————————-

Torsdag 23 september Räkmacka och Svensk damtiding

REDAKTIONSBLOGGEN

Två raska pantrar i Järpen

Åt lunch och fick sen inte igen skärpen

För räkmackorna på strandens café

Fick fläsket att jäsa och hamna brevé

Erika sa; Nä Jag tror jag är gravid och ska snart värp en

Ingalill

—————————————————–

REDAKTIONSBLOGGEN

Back in business! Den 27 juli 2010

Så sitter man här igen, högst upp på ett berg av lådor och balanserar. Sommaren är över och med den alla sommartester. 14 kartonger fick Erika och jag ihop idag när vi packade ihop alla grejer som returneras. Eller Erika, rättare sagt, för jag gjorde en snabb tejpinsats på cirka fyra av paketen medan Erika gick ner för räkning en stund. Men sen piggnade hon på sig igen, ryckte tillbaka tejprullen och återgick till packning av; jackor, kängor, kök, tält, sovsäckar, liggunderlag, byxor, andra skor, shorts, skjortor, tröjor, toppar…

——————————————————————————

NU TAR VI SOMMARLOV. GLAD SOMMAR ÖNSKAR VI ALLA LÄSARE OCH MEDARBETARE!

REDAKTIONSBLOGGEN

På bilden Kid som varit redaktionshund några dagar i sommar och älskar att bada, här i Fröå tjärn med Åreskutan och Blåsten i bakgrunden.

———————————————————-

21 maj Vad (!)är detta? Solbränna efter topptur!

REDAKTIONSBLOGGEN

Ingalill: Eikesdalen är kanske världens vackraste plats. Det känns som om man rundar en hel kontinent i varje kurva och man kan inte låta bli att sucka ”-Ååh men gusåvackert”, hela tiden. Här bor man intill vattnet, låter sig förföras om kvällarna av solen som färgar bergen röda om kvällarna och de mäktiga topparna som speglar sig i vattnet. Och på dagarna kämpar man uppför och utför i blötsnön, drar på sig skavsår i värmen och inte minst en underlig solbränna. Resultat av höga pjäxor och uppdragna byxben.

REDAKTIONSBLOGGEN

—————————————

18 maj Patrique vill ha Nikon

REDAKTIONSBLOGGEN

Erika: Rodrigues i Indiska oceanen var för drygt 200 år sen ett paradis med exotiska fåglar och jättesköldpaddor som Patrique (bilden). Men så kom mänskorna dit och masslaktade sköldpaddorna och de försvann. Idag håller mänskorna på att återimplantera djuren, ett framgångsrikt arbete som jag har förmånen att plåta.

250 kilo tunga Patrique påminner om ET, jag kliar honom på halsen, men då suger han tag i kameraväskan och försöker dra in den i sitt enorma skal – vad gör jag nu? Ska jag dra tillbaka eller kommer det att knäcka nacken på denna betydelsefulla individ?

————————————–

REDAKTIONSBLOGGEN

5 maj Massor av kupoler

Vi testar xx stycken kupoltält, självstagande, schyssta och skitstadiga. Ser man hur många det är? Ja, vi har använt dem på fjället också, både på höst och vinter. Vi får ju en del roliga kommentarer när folk kommer in. Jasså här är bröllopssviten, när de ser gigantiska Helsport Grid… Ja, ni får boka genom Skistar, svarar Ingalill.Som tittar ut ur bröllopssviten på bilden.

———————————–

REDAKTIONSBLOGGEN

22 april Far åt Ytterstvallen!

Sista chansen att njuta av våfflor i Yttersta klass! Åk till Trillevalen, ta skidorna några kilometer mot Ytterstvallen, där slår ni er ner en stund och beställer delikata, jag lovar helt superba, frasvåfflor från det gamla väåfelbruket. Utsikten är också oslagbar över Hållfjället i Vålådalsfjälen. Hjortronsylt och vipgrädde därtill. Mums!

———————————–

REDAKTIONSBLOGGEN

7 april STORM-KITE

Det kom ett mejl:

REDAKTIONSBLOGGEN

Tjena,

Gissa vad jag gjorde i fredags? Stormkita från ramundberget till storulvån via fältjägaren, helags och sylarna. Helt sjukt skulle vara ute typ två dagar men sträckkörde det med hemmagjord pulka och i byvindar upp till 23 m/s.

Det var inte så lätt att fota om man säger så. Har aldrig varit ute i värre förhållanden med kite och med en pulka som studsa så var foto inte prio på, hehe. Så några med självutlösare blev det i alla fall. Kolla in de arga molnen på bild 4.

REDAKTIONSBLOGGEN

Korta fakta: satte mig i bussen kl 16 i ett pissregnigt östersund. Framme i funäs kl 19.30 . började gå upp med pulkan på ryggen och fick lift till ramundberget. Skida ca 3 km upp mot trädgränsen. Gick upp riggade kiten vid 8.30. 10.15 var jag på helags efter en liten paus vid fältjägaren. Där åt jag Ullas goa gulaschsoppa och fick stormrapport via sms att det blåste 27 m/s på sylarna. Tog en kaffe och bull till och när det ”bara” var 22 m/s enligt rapport rigga jag till mindre kite och tänkte jag kör tills det skiter sig och sen skidar jag resten, Men det gick hela vägen fram till sylarna där jag påskmös med personalen ett tag innan sista biten ner till ulvån.

REDAKTIONSBLOGGEN

Där blev det lite knas så jag skida sista 4 km ner och det var bara skönt. ca totaltid inkl alla stopp 8 h. Nu packar jag om pulkan för att åka till sarek imorgon. Tar mig nog till ritsem och leker lite runt akka en dag. sen kitar/skidar routesvagge ner för att ansluta och vara med vintersarek i 3 dagar, Sen upp till saltoluokta för hemfärd till fjällfest. Jag tar med era flaggor dit och så ses vi där,

Kite on

Simon Jaktlund

———————————————————-

REDAKTIONSBLOGGEN

16 mars Anticipation – motivation o grymma förhoppningar

Ingalill: Topptursdags! Fast det blir mest i mörker för mig och Erika eftersom vi jobbar först och turar efteråt och hur vi än bär oss åt så hinner solen gå ner innan vi är färdigpysslade. Det är rätt mycket att pyssla med. Vilka kläder ska man ha med, extra vantar måste jag alltid ha, extra mössa, givet eftersom jag svettas upp den första. Hjälm om vi ska åka nedför i pist. Extra dunjacka, lita att tugga på, viktigt! Igår snackade jag hela vägen uppför i Ullådalen, Stendalen och halvvägs upp till toppen om vilken överraskning som väntade i min säck. Vi gick och gick, Erika lite vimmelkantig av hunger, men vi höl humöret uppe med drömmar om efterrätten. Väl uppe dök jag ner i säcken med frusna fingrar och vad fanns där? Ingenting! Jag hade glömt plastbyttan med hembakta citron/marängkakor…Det var bara att åka ner igen…

——————————

13 mars Hjärtan av is

REDAKTIONSBLOGGEN

Aldrig förr har snön legat under Vildmarksmässan i Stockholm. Då brukar krokusar blomma, en harpalt smita förbi runt hörnet på mässhuset och gräset lysa grönt. Men i mässhallarna är det fullt ös, massor av folk och prylar. Båtmässan hålls parallellt, ett smart sätt att ge mervärde till alla besökare.

Och så en bild från promenaden till Centralen, från Kungsträdgården, isskulpterade hjärtan.

——————————————-

8 mars 2010 Det kom ett mejl

REDAKTIONSBLOGGEN

Idag kom ett mejl, när jag tittar ut på fjäll(o)vädret hoppas jag verkligen Benjamin får annat väder på sin tur, uppe på Skutan blåser det 28 m/s, läs nedan. Lycka till Benjamin!

Hej!

Benjamin här som var nere i Afghanistan och skickade in månadens läsarbild därifrån.

Jo, som jag nämnt tidigare ska jag skida hela kungsleden i sträck med det jag har på ryggen. Nu har jag allt och ska planera mer i detalj vad packningen ska innehålla. Har tänkt på den fina packningen i ett år. Så det lär gå bra. Skidorna är kanon än så länge, ett par Åsnes ingstad 🙂

Verkar som jag åker SOLO. Men det kommer bli kul ändå, finns säkert folk på vägen. Turen börjar uppe i Abisko typ 16 mars. Sen kommer jag skida söderut till Hemavan. Tror att det kommer ta 2 veckor.

Är ni i krokarna är det bara att hoppa på leden.

Ha det bra

/ Benjamin

————————————

REDAKTIONSBLOGGEN

23 Januari Förrädisk skönhet…

Utanför fönstret är ljuset gult och varmt, himlen djupt blå och backarna förföriskt gulvita. Men temperaturer på ner till -30 och vindar på upp till 24 m/sek har givit många av oss vita nästippar, sår på näsan, vita fingrar, lila fingertoppar, lila tår och uppsvullna och pulserande tår. Snacka om förrädisk skönhet.

—————————————

REDAKTIONSBLOGGEN

15 januari FRITT FALL!

Ingalill: Erika och jag tog en tur uppför fjället. Det var tungt. Snöskor uppför i lite fuktig snö, ända upp till Mörvikshummeln. Vi tränar inför vårens toppturer, Erika ska till Island och vandra i ett svep från vattenytenivå upP till öns högsta bergstopp och jag ska topptura i Canada. (Vad säger man inte ja till i okunskap ibland??)

Men som sagt, uppför gick det tungt idag men utför kom vi i fritt-fall-läge, som synes…

—————————

REDAKTIONSBLOGGEN

12 februari O-la-la, Les Saisies

Erika: Ingalill och jag har varit på franska olympiska stadion för skidskytte i Les Saisies (uttalas Les Sässi). För att testa snön i lite lenare temperaturer än vad vi haft här i Åre de senaste månaderna. Förutom skidskytte blev det längd, snöskor och piståkning. Självklart var det mycket och god mat, inte minst efterrätterna och gott vin också. Men det som totalt knockade oss var skidskyttet…

————————————

REDAKTIONSBLOGGEN

1 februari Största månen

I fredags var månen så stor och så full som den blir under hela året. Den stod då så nära jorden som den kommer. Men i morse såg den ännu större ut när den gick ner och la sig i väst bakom Mullfjället, när de flesta andra av oss steg upp. Gääääsp.

——————–

29 januari Värsta energin

Hej helg!

REDAKTIONSBLOGGEN

Fredageftermiddag och jag är hungrig som en get, som en av mina söner uttrycker saken. Vad göra? Öppnar köksskåpet och knåpar ihop ett mellanmål jag varmt kan rekommendera;

1 skiva Falurut, mörk fullkorn

1 msk jordnötssmör du brer på

4-5 frystorkade körsbär som smulas över

Tar min lilla macka till finrummet och skänker varma tankar till Mountain House och Per Swartling, som bjuder på frystorkade bär. Dom är otroligt goda, både körsbären och hallonen!

Det har snöat en del de senaste dagarna så till helgen står skidåkning på schemat, både på platten och tvären. Hare skönt alla!

Ingalill

————————————

28 januari Jackor, jackor, jackor….

REDAKTIONSBLOGGEN

Erika: Massor med jackor, en hel rad i glada färger ligger tvärs över hela golvet. Rangordning efter uppskattad packbarhet: tar stor plats, tar mellanstor plats, tar liten plats… Alla är använda och svettade i, bara att få ner allt i skrift nu…

————————————

REDAKTIONSBLOGGEN

26 januari Å sta till Staa

Erika: Idag drar Ingalill o ja åsta till Staa, sopstationen väster om Åre. Där lämnar vi hundra kilo med gammal elektronik, sladdar, lampor, toners… Med mera. ”Jaha…” säger Ingalill, ”precis som jag trodde ska den här läggas här…” flera gånger. När vi är klara kavlar hon upp ärmarna. ”Jag skulle vilja åka direkt och hämta den där gamla dataskärmen som i källaren och lämna in…” Hon trivs där på sopstationen.

————————————

19 januari På glid med stockholmare

REDAKTIONSBLOGGEN

Erika: Äntligen på skridskor. Åkte på Garnsviken norr om Åkersberga med Eva och Fransi. Där var det plogat en runda på två mil (?) vilket passade bra eftersom isarna i Stockholmsområdet är ovanligt farliga, det har fruset där det inte brukar frysa och där det brukar frysa är det öppet. Konstigt värre.

REDAKTIONSBLOGGEN

Testade de nya X-tracebindningarna, snowboard-bindningar med lös häl som kan justeras till varierande längd. Nackdelen för mig och mina små fötter är att häldelen flyttas framåt då storleken ska minskas vilket gör att jag står för långt fram på skridskon. Funkar antagligen bäst för den med skostorlek 42-44.

———————————-

12 januari Pyjamas-årstid

REDAKTIONSBLOGGEN

Ingalill: Går numera ut och hämtar tidningen i postlådan på mornarna enbart klädd i pyjamas. Känns som om man kan fladdra omkring i flanellen en lång stund nu när det bara är -5 eller nåt. Ja rena värmechocken efter de senaste veckorna i kylans bistra grepp. Nu stundar andra tider och är det inte vårljuset vi anar däruppe? Jovisst är det, lite rosa skönt eftermiddagsljus! Jag anar; skidturer, ljuvliga ljumma eftermiddagar på fjället när solen ALDRIG går ner. Snälla vår, kom nu!

———————————-

REDAKTIONSBLOGGEN

11 januari -0,0 och brinnande fjäll

Molnen kom och värmen med dem, skönt. -O,o grader betyder sådär en 30 grader varmare än igår. Ett lock av moln ligger och ruvar på Åreskutan och omgivande toppar. På eftermiddagen ett overkligt sken upp där lavinen gick i Östra Ravinen första helgen i januari. Brinnande fjäll? Något religiöst måste det varit.

—————————————-

7 januari -33/+22 = 55

REDAKTIONSBLOGGEN

Tillbaka på jobbet. Dagens samtalsämne är givetvis kylan. Byn är full av ryssar och de är bra på att klä sig i pälsmössor och långa jackor. Inatt var det under minus 35, idag -33, inne på kontoret är det över 22, det ger 55 graders skillnad. Inte konstigt att håret står rätt upp och naglarna spricker.

På uteplatsen har vi en is-installation från taket ned till backen och över grillen.

—————————————

REDAKTIONSBLOGGEN

21 december Fixa fika, julkort, möten, mejl, rapporter…

Möten, julfika, presenter till såna som fyller år, presenter till såna som man jobbar med, ”fixar du fikat imorrn Ingalill?”, julkort till fjällrävar, mer möten, mejl, skriva mötesrapporter, ”finns allt till nummer 2 när jag kommer imorrn?”, ”ska vi göra en annons till mässan i nr 1?”, fakturan måste in nu med en gång, och glöm inte att attestera Ingalill!

-Nä nu drar jag!

GOD JUL & GOTT NYTT UTEÅR!

—————————————–

REDAKTIONSBLOGGEN

9 december, Storskor – hopp för kalla fötter

REDAKTIONSBLOGGEN

Här är det Ingalill som bestämmer, det kan ju vem som helst se. Men hon testar ju storskor också, de här ska klara minus sjuttio. Just det. -70. Celsius. Vad hon tycker om dom? Tja, lite klumpiga kanske. Funkar nog bättre i rätt storlek – ungefär fem mindre än vad dessa på bilden är i. Då finns hopp om gött betyg.

REDAKTIONSBLOGGEN

—————————————-

4 december Iskallt test

REDAKTIONSBLOGGEN

Det kändes motigt att sova ute i tält i snålblåsten och när silvret visade på minus femton grader. Men vad gör man inte för att våra läsare ska få de bästa testerna inte minst av vintersovsäckar. Det var bara att krypa till kojs, sedan förvånat konstatera att det på morgonen var ynka fyra grader och riktigt lent.

————————————

REDAKTIONSBLOGGEN

18 november Liggunderlag o kängor

Medan vintern testar vi prylar. Hur kan ett liggunderlag vara så överlägset mjukt och…

—————————————-

10 november Skinn på sjön

REDAKTIONSBLOGGEN

I morse såg det ut som om det låg frost över sjön. Det gjorde det också. Precis som kokt mjölk har Åresjön fått ett tunt skinn. Ett skinn av is. Över natten. Ovanpå har någon strött ut frostkristaller så att isen är alldeles vit och synlig på långt håll.

————————————————————

9 november Morgonmöte med fru spindel

REDAKTIONSBLOGGEN

Det första jag ser så här på måndagmorgonen är denna gigantiska och pigga spindel på väggen bakom min dataskärm. Svisch så åker den nerför trån. Ute skiner solen. Jag fixar och grejar med kameran. Vims! Så är den spårlös.

—————————————————-

28 oktober Skutan lyser med sin närvaro

REDAKTIONSBLOGGEN

Det är skuggigt i dalen men där uppe lyser Skutan som en diamant… Va, vill du inte höra mer?

Hör jag Ingalill säga i telefonen till någon i en annan landsände, där det inte lyser av något alls. Tror det är fotograf Henrik Trygg.

Hon lyser fortfarande nu på eftermiddagen.

———————————————–

Ja det är Måndagmorgon. 26 oktober.

Vintertiden har slagit till.

Började dagen med att passa telefontider både till vårdcentralen OCH Bilprovningen, den senare missade jag i fredags…till vårdcentralen bara telefontid en timme så man måste vara på hugget, men man vill ju duscha också på morgonen, och äta frukost bland annat. Sprang fram och tillbaka i en lustiger dans, ut och in i duschen och kollade telefonerna då och då, vågade till sist tvätta håret och fick schampot ur håret, kastade mig ut ur duschen när jag märkte att det hände nåt på vårdcentralstelefonen. Jajamän, signaler gick fram! Och just när syster Lisbeth svarade gick brandlarmet igång, det kan göra det när man duschat för länge…försökte överrösta larmet och prata med syster som ju trodde branden brutit ut i byn samtidigt som jag var tvungen att ta mig till sovrummet och öppna ett fönster för att få stopp på eländet. Sen kom jag fram till Bilprovningen också. Så har dagen

REDAKTIONSBLOGGEN

fortsatt men snart åker jag hem och laddar för BÅL-träning och sen direkt på det en dansklass. Med Erika förstås. Byns piggaste tanter.

iNGALILL

————————————-REDAKTIONSBLOGGEN

24 oktober Cha Cha bloggen!

Nu har ju jag praktiserat här på utemagasinets redaktion i fem dagar. Jag hade ingen aning om att det skulle vara såhär.

Innan har jag inte varit så intresserad av att jobba på tidning. Men nu, när jag varit med lite så är det helt klart något jag skulle vilja jobba med! Jag har fått lägga in bilder och texter på hemsidan, redigerat bilder, lärt mig fota & ja, lite allt möjligt sånt.

Alla här är så himla sköna, jobbet är liksom så fritt verkar det som. Alla verkar vara vänner och har kul tillsammans.

Idag har jag varit med och fotat lite saker som ska vara med som julklappstips i tidningen och blivit fotad till och med.

Som sagt jobbat lite med photoshop.

/ Vendela ” praktikanten” Hansson

—————————————————-

REDAKTIONSBLOGGEN

20 oktober Solen skiner i Åre och vad kan den annat göra när Bosse Hylander från Värmland kommer på besök, med Didriksons och Vikings produktnyheter i väskan och skorpor på fikabordet. För Bosse har slutat med wienerbröd. Punkt slut.

————————————————-

14 OKTOBER OCH DET ÄR REDAN FULL VINTER PÅ FJÄLLET REDAKTIONSBLOGGEN

Maria Kerner plåtade Billy Söderin i Störtloppet, Åre.

———————————————–

Dagens lunch 8 oktober Pesto, pasta, italienska köttbullar

REDAKTIONSBLOGGEN

Ingalill: Antagligen Sveriges godaste pesto

GOD olivolja, virgine of course några dl typ

Persilja, några knippen

Basilika, färsk, en kruka

Nötter, helst pinje, det är dyrt jag vet, men cashew kan funka, mandel är lite hård tycker jag men andra gillar dem. En näve eller två.

Vitlök en klyfta eller två

GOD parmesan, en bra bit

Lite peppar, grovmalen

Kör hela fidderitten i processorn, smaka och fyll på tills du blir nöjd och det blir en jämn skön flytande smet.

I köttbullarna har du bl a

Köttfärs förstås

Grovhackade pinjenötter och finhackad lök du stekt i olivolja och som svalnat av

Lite riven parmesan

1 ägg

Lite brödsmulor, gärna av färskt bröd

Rivet skal av 1 citron

Basilika

Salt&peppar

Forma halvstora köttbullar stek lite hastigt låt dem bli färdiga i tomatsås, köpes eller helst hemlagad förstås med en skvätt rött vin i

Bon apetite!

————————————————

REDAKTIONSBLOGGEN

Onsdagen den 7 oktober Det går bara inte att låta bli…

…att plåta vyn utanför fönstret såna här dagar. När säsongerna avlöser varandra.

Nu ligger dubbdäcken på också. I startgroparna för vinter!

// Erika

——————————————-

REDAKTIONSBLOGGEN

Måndagen den 5 oktober 2009 Utcheckad från Tjeckien

REDAKTIONSBLOGGEN

Erika: En vecka i Tjeckien i månadskiftet september-oktober är finfina grejer. Särskilt med en (en av 6 jätteroliga resekompisar) resekompis med affärskontakter där nere. Programmet har varit späckat med vandringar i olika delar av landet – underbara, magiska (se klättrarna på alla sandstenspelare), vackra, unika. Besök på slott, i gruvor, i glasfabrik, på friluftstidningsredaktion, hos fjällräddningen, hos en hundspanns-förare, o s v. Och så maten. Och ölen. Och kulturen. Historiens vinglslag. Och city-liv i Prag.

Rekommenderas varmt!

REDAKTIONSBLOGGEN

——————————————————-

REDAKTIONSBLOGGEN

Onsdagen den 23 september Ett test att testa

Erika skriver: Tillbaka efter långhelg med kajaktest. Det är mycket att ta hänsyn till när ett tjogotal personer ska involveras, ett halvt dussin kajaker transporteras, protokoll fyllas i för var kajak och testare, bilder ska tas. Paddelerfarenhet, längd och vikt. Och skostorlek att ställas mot pedaler och utrymme.. Paddelstil mot skrovform. Använder vi samma terminologi? Och så vidare.

Allt gick så bra det bara kan. Och vi fick till och med vågor och mer vind på söndagen. Tack Pierre på Kajakeriet! Catharina, Lina, Malin, Göran, Sven, Joakim, Nisse, Martin, Göran och Jasper som testade.

———————————————-

REDAKTIONSBLOGGEN

Torsdagen 17 september Det snöar!!

Första snön har fallit i Åre! En dag vi vanligtvis tar emot med jubel i våra hjärtan, men nog var det lite tidigt i år, 17 september, men…men…är det en bagare som vimsar omkring bredvid bilden? Är inte det ett sammanträffande så säg, i allt det vita? Och snöfallet var mycket lokalt, inskränkte sig till parkeringen utanför bageriet. Vid närmare etersökninbgar visade det sig att nederbörden bestod av mjöl. Kanske ett jättepinnbröd på gång?

———————————————

REDAKTIONSBLOGGEN

Onsdagen 26 augusti BUFF – den lilla röda

REDAKTIONSBLOGGEN

Det kom två superfina Buffar till redaktionen idag. I merinoull, vårt absoluta favoritmaterial! De var högst användbara och Erika och jag testade bara några få av de många användningsmöjligheterna./Ingalill

REDAKTIONSBLOGGEN

REDAKTIONSBLOGGEN

REDAKTIONSBLOGGEN

REDAKTIONSBLOGGEN REDAKTIONSBLOGGEN

———————————————–

REDAKTIONSBLOGGEN

Måndagen 24 augusti Kör regelbundet med tandtråden

Ingalill kör stenhårt med tandtråd. Hon gör det två dagar varje år. Det är dagarna innan hon ska till tandläkaren och varje gång kan man vara säker på att tandläkaren säger;

-Finfint tandkött här och inga hål. Det är för att du använder tandtråd!

Ingalill den stora ögontjänaren ler och håller med. För livet går ju ut på att få beröm att tandläkaren, inte att ha hela tänder? Eller? Fast i hennes fall funkar det ju, inga hål 2009 heller.

Själv opererar jag in titanskruvar och och sätter fast kronor och annat skoj när jag går till tandläkaren. Livet är orättvist, även om jag unnar Ingalill hennes ljusrosa och finfina tandkött! //Erika

—————————————————-

REDAKTIONSBLOGGEN

Torsdagen den 20 augusti Nytt kräver tålamod

Ny telefon, ny dator, nytt headset, nytt datasystem, nya program, ny kamera, nytt bildbehandlingsprogram. Gammalt nätverk, skrivare, sinne. Det tar otroligt mycket tid allting.

Men det bästa idag är något som Kalle redan upptäckt. Bildhanteringsprogrammet Lightroom. Så här gick det med den första bilden som bara fixats på skoj (ovan).

Här ser du den obearbetade bilden. // Erika

REDAKTIONSBLOGGEN

Av: Redaktionen

REDAKTIONSBLOGGEN REDAKTIONSBLOGGEN REDAKTIONSBLOGGEN

REDAKTIONSBLOGGEN REDAKTIONSBLOGGEN REDAKTIONSBLOGGEN REDAKTIONSBLOGGEN REDAKTIONSBLOGGEN REDAKTIONSBLOGGEN REDAKTIONSBLOGGEN REDAKTIONSBLOGGEN