Hojen på tåget

SJ upprepar fjolårets succé med cykel på tåg. Även i sommar kan resenärerna ta med sig cykeln ombord på tåget och i år erbjuds fler destinationer än tidigare.

– Nytt för i år är att man kan ta på och av cykeln på mellanliggande bemannade stationer där tåg med bagageutrymmen passerar, säger Maricka Berggren på SJ Affärsutveckling.

Många resenärer vill kunna kombinera tågresan med cykelsemester eller ta med sig cykeln till sommarstugan. För två år sedan återinförde SJ därför möjligheten att ta med sig cykeln ombord på tåget.

– Att cykla är bra för både hälsan och miljön. Förra året tog 37 procent fler resenärer med sig cykeln än året före och i år hoppas vi på en ännu större ökning, säger Maricka Berggren.

Cykeln samt cykelkärran kan tas med ombord på utvalda Intercity- och regionaltåg måndag till fredag mellan den 14 juni -31 augusti. Det finns plats för fyra cyklar per tåg och de checkas in i närheten av stationerna senast 30 minuter före avgång. En cykelbiljett kostar 149 exklusive bokningsavgift och går att köpa i SJ Resebutik och via SJ Contact Center på telefonnummer 0771-75 75 75. Biljetterna börjar säljas den 8 juni.

Stationerna där man kan lasta på och av cykeln är Malmö, Alvesta, Göteborg, Herrljunga, Katrineholm, Västerås, Örebro, Stockholm samt Östersund och Åre.