Världens högsta berg

Du kan nu se fotoutställningen ”Seven Summits” utomhus mitt i Stockholm i. Det är en fotografisk reflektion över de högsta bergtopparna på världens sju kontinenter, men också en dokumentation över försvinnande glaciärer, klimat som förändras och människans påverkan på dessa fantastiska områden högt ovan molnen.

Världens högsta berg

Johan har paddlat kajak från Stockholm till Afrika, genomfört flera polarexpeditioner och bestigit Mt Everest. Han har filmat för både National Geographic och Discovery Channel. Bilderna som ställs ut är ett urval från boken ”Seven Summits – The Ultimate Photobook”, världens första fotobok om Seven Summits.

– Jag har alltid varit fascinerad av det fantastiska i bergsbestigningen: naturen, formationerna, molnen, glaciärerna och skuggorna från bergen som lägger sig över dalarna. Det ska bli spännande att se bilderna i storformat mitt i Stockholm, säger Johan Ernst Nilson.

Johans hemsida

BAKGRUND

Johan Ernst Nilson startade sin karriär som upptäcktsresande 1994 då han slog vad med en vän och cyklade från Stockholm till Sahara. Sedan dess har Johan genomfört över 28 stora expeditioner i 100 länder på sju kontinenter och har kontinuerligt engagerat sig i miljöfrågor, vilket bl.a. har gett honom titeln ”miljöäventyrare” i media. 2001 producerade National Geographic en dokumentär om Johan som visades i 145 länder på 26 språk. Efter dokumentären blev Johan invald i The Explorers Club av en professor på Harvard. Johan är idag även utsedd till ”President of Everest Summiteers Association” i Sverige, han är ambassadör både för stiftelsen ”MinStoraDag” där Prinsessan Madeleine är beskyddare samt för IUCN, världens största miljöorganisation.

Av: Foto Johan Ernst Nilson

Världens högsta berg Världens högsta berg