Succé-säsong

Järvsö Bergscykel Park har nu stängt efter sin första säsong. Under våren 2009 började de riktiga förberedelserna med cykelparken att ta form och nu ett och ett halvt år senare, med fyra nybyggda leder, kan Lars Lööv sammanfatta satsningen.

– Det har varit en helt otrolig sommar i Järvsö. Solen har skinit, lederna har varit i topptrim och cyklister från hela Sverige har vallfärdat till parken och haft det hur roligt som helst.

Nu börjar arbetet med att fortsätta hålla Järvsö Bergscykel Park i toppen bland Sveriges bästa cykelparker. Till nästa år kommer två nya leder att stå klara.

Det är inte bara i Järvsö det varit uppåt för cyklisterna. Tänndalen bikepark har haft en lysande sommar med sin nya satsning på downhill. Vi har hyrt ut sex-sju cyklar i snitt per dag, säger Jocke Nyberg som har hand om sommardriften. I Ramundberget är det framför allt cross country/ mountainbike som går bra. Några leder är klara med det finns fler leder på gång.

– Det finns mycket idéer. Sen gäller det att få tillstånd av markägare och länsstyrelsen, säger Mattias Rawald, chef för Topsport som hyr ut cyklar.

Även i Åre har cyklingen slagit rekord med antalet downhillåkare i backarna – vissa dagar har det varit omöjligt att hyra cyklar.

Av: Foto Lars Lööv