Storslaget om Europas natur

Nu släpps Det vilda Europa på svenska. 69 naturfotografer av världsklass har tagit nästan en halv miljon bilder i samtliga 48 europeiska länder inom ramarna för projektet Wild Wonders of Europe.

En av Sveriges mest erkända naturfotografer och initiativtagare till projektet, Staffan Widstrand, har också varit med och skrivit texterna i boken, detta tillsammans med kollegerna Peter Cairns, Florian Möllers och Bridget Wijnberg, översättare är Kicki Lind. Staffan berättar att boken nu givits ut på åtta språk och fler ska det bli. Den har redan sålts i smått fantastiska 100 000 exemplar runt om i Europa.

Denna praktbok är ett måste för alla som gillar djur och natur. Nut av fotografernas bilder av ryska vargar som slår ett vildsvin, trandans i Hornborgasjön, magisk natur längs Svarta floden (Crnojevica) i Skadarsjöns nationalpark, Montenegro, fascinerande uv-foto av Magnus Lundgren som fångat både bohusländsk vit näckros i stilleben och sköldpadda eskorterad av lotsfiskar i Portugal. Se fjuniga stäppörnsungar och märkliga saigaantilopkalvar från Kalmuckien i Ryssland. Intrigerande mönster av saltträsk från spanska Andalusien. Undersköna berg i magiskt ljus i italienska Dolomiterna, Transylvanien, Chamonix, Sarek. Och mycket mycket mer… Bilderna åtföljs av levande och faktafyllda texter.

Det vilda Europa ges ut av Bokförlaget Max Ström.