Nya vädertåliga skärgårdskartor

Under november 2010 lanserar Utekartan 24 st nya vädertåliga kartor anpassade för det aktiva friluftslivet över Stockholm, Mälardalen och Bohuslän. Kartorna är tryckta på ett plastmaterial, Tyvek, som är ett vattentåligt och mycket rivstarkt material. Kartornas format och vikning är enkel och praktisk att använda även i hårt väder.

De nya kartorna sätter en ny standard för friluftskartor. Kartorna är en kombination av Terrängkartan i skala 1:50 000 och Sjökort – förenklad sjöinformation bestående av djupkurvor, grynnor, farleder, prickar och fyrar. Utekartan är anpassad för kajakpaddling, fisketurer, skridskoåkning och vandring samt som stöd för planering och översikt vid navigering med hjälp av GPS eller kartplotter.

I kartorna markeras förutom terrängen också vandringsleder, vindskydd, badplatser, toaletter och soptunnor på ett detaljerat och tydligt sätt.

– I och med höstens lansering finns det en Utekarta för de flesta äventyr i Sverige säger Per Gillerstrand, Utemedias VD och tillägger: Tidigare Utekartor täcker bland annat Kebnekaise-Abisko, Jämtlandsfjällen, Östergötland, Västra Götaland och Bergslagen i samma skala och på samma material.

– Vi är glada och stolta över att kunna presentera en karta där vi kombinerar data från både Lantmäteriet och Sjöfartsverket säger Peter Dahlén, produktansvarig för Utekartan. Det ger en helt ny produkt som kombinerar det bästa från Terrängkartan och Sjökortet, något som våra kunder efterfrågat under lång tid.

Utekartan säljs som enskilda kartor och i serier om fyra kartor via återförsäljare – friluftsbutiker och bokhandeln – och direkt från www.utekartan.se

Utekartan är kartor i skala 1:50 000 tryckta på Tyvek och har en bladindelning och ett innehåll som är anpassad efter friluftslivets krav. Totalt finns 72 st Utekartor fördelade på 18 serier Utekartan produceras, säljs och marknadsförs sedan 2005 av Utemedia i Linköping AB. Sedan 2009 sker framtagandet av kartdata tillsammas med Ugland IT Group AS.