Scandinavian Outdoor Award – Vinnarna

Av tjugo nominerade innovativa produkter har sju valts ut för priser och hedersomnämnanden av juryn. Det tyngsta priset kammades hem av Fjällräven med ryggsäcken Lappland Hike 15. 

Scandinavian Outdoor Awards jury består av nio journalister, bloggare och återförsäljare som är specialister på outdoor och friluftsliv. Ny i juryn för i år är Utemagasinets chefredaktör Marie Kjellnäs. 

– Det var första gången i juryn för mig, riktigt kul och intressant. Det finns ju så mycket mer bakom plagg och prylar än det som syns i butiken – material, produktion, funktion. Juryn har bestått av personer som alla är experter inom sitt gebit, så det har varit väldigt utvecklande att få vara med.

Scandinavian Outdoor Award – Vinnarna
Marie hårdtestar prylar.

De nominerade produkterna har testats i sin rätta miljö – i österrikiska Lech Zürs am Arlberg. 

– Vi har haft fantastiska dagar i Lech, fint väder och extremt mycket snö. Det har varit högt tempo med både snöskovandring och längdskidor, för att utvärdera hur produkterna funkar i olika sammanhang, berättar Marie. 

Scandinavian Outdoor Award – Vinnarna
Fjällräven Lappland Hike 15

Vinnare i Scandinavian Outdoor Award 18/19


Fjällräven Lappland Hike 15 vann det största priset, tack vare komfort och tekniska egenskaper – och inte minst för att den är imponerande hållbar i materialval.Scandinavian Outdoor Award – Vinnarna
Isbjörn Stroller Bag

I barnkategorin vann Isbjörn of Sweden tack vare nya åkpåsen Isbjörn Stroller Bag. Vattentät och varm kommer den hålla fyra säsonger i flera generationer. Scandinavian Outdoor Award – Vinnarna
Röjk Badland Jacket

Röjk Superwear prisas i hållbarhets-kategorin för sin Badland Jacket. Jackan består av 100 procent vävd mulesinfri, klorfri och ekologisk merinoull. Juryn tyckte även att den reglerade temperaturen perfekt under längdskidåkning och snösko-vandring. 

Scandinavian Outdoor Award – Vinnarna
Fjällräven Keb Touring Trousers

Fjällräven prisade för ännu en produkt, i klädkategorin; byxorna Keb Touring Trousers. Fria från PVC och  tillverkade i delvis återvunnet stretchmaterial. Med skön passform och stor rörlighet passar de perfekt för vandring och turskidåkning. 

Scandinavian Outdoor Award – Vinnarna
ECCO Exostrike

Skopriset gick till ECCO för skon ECCO Exostrike. En lätt vandringskänga som passar lika bra i terräng som i stan tack vare sin snygga look. Tillverkad i Eccos nya material som består av Dyneema-fibrer, vilket ger en läder-känsla med mycket låg vikt. 

Scandinavian Outdoor Award – Vinnarna
Reima Vilkku

Ett hedersutnämnande går till finska Reima för barnhandsken Vilkku som nästan helt och hållet består av reflekterande tyg som syns i mörkret. 

Scandinavian Outdoor Award – Vinnarna
Constrictor III Boa

Ett andra hedersutnämnande går till Viking för vinterkängan Constrictor III Boa, tack vare god funktion och bekväm passform.    

Läs mer om juryns motiveringar hos Scandinavian Outdoor Group.