9 unika vandringar på Båstad Hiking Festival

Under nya eventet Båstad Hiking Festival kommer deltagarna att få uppleva en naturskön helg med möjlighet till alla bekvämligheter såsom matpaket, after-hikes, transporter och bekvämt boende. Helgen inleds med en inspirationsföreläsning och middag. Nu är programmet klart, med nio skräddarsydda vandringar på olika teman: mat, natur, äventyr, foto & fågelskådning och film. Förutom vandring finns det möjlighet att vara med på morgonyoga eller en båttur där man får se Bjärehalvöns vandringsleder från havssidan. Halvöns sälkoloni brukar också vara ett kärt inslag på denna tur.

Litet smakprov på vandringsturer som erbjuds 12-14 oktober (Deltagaren väljer en tur per dag):

Äventyrsvandring i Hovs Hallar
Längd: 7 km vandring 

En dag i naturen med både njutning och lite adrenalin. Först kommer man till den lilla pittoreska hamnen i Kattvik med RIB-båt. I Kattvik börjar vandring genom skog, längs kusten och en otroligt vacker del av Bjärehalvön och Skåneleden. När man kommer till en av höjderna i Hovs hallar kommer man få möjlighet att testa rappellering (inga förkunskaper krävs). Rappellering är ett säkert och roligt sätt att med hjälp av rep fira sig ner för en brant klippvägg. 

Bokskog och vidunderliga vyer från Hallandsåsen 
Längd: 27 km 

Denna vandring tar en upp på Hallandsåsen och ger vidunderliga vyer över Skälderviken och Laholmsbukten. Man vandrar genom Hålehalls skogar, Älemosse och Lyaheden, platser där snapphanarna levde och verkade. Man upplever ett Skåne som liknar Norrlandsnatur och får samtidigt njuta av Skånes höstfärger. 

 

 

Mer info på hemsidan: https://bastadhikingfestival.se