
4 portioner
200 g färdiga köttbullar, hemlagade eller köpta
200 g färdig rödbetssallad
1 äpple, tärnat
1 stor baguette, delad i 4 bitar 1 huvud krispsallad
4 msk rostad lök
Smör till stekning
Stek de färdiga köttbullarna i smör – det blir så mycket godare! Låt dem sedan svalna. Blanda rödbetssallad och äpple. Skär ett snitt i brödet och fyll med salladsblad, rödbetssallad och köttbullar. Toppa med rostad lök.

SNABBA VEGO-PIZZABULLAR
15 stycken
1 pkt färdig pizzadeg med tomatsås 200 g ost, riven
2 dl oliver eller marinerade grönsaker i bitar, t ex kronärtskocka
Topping: Hackade nötter, mandel, fröer eller små tomater.
Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut pizzadegen. Bred på tomatsåsen, lägg på ost och oliver. Rulla ihop som om du skulle baka kanelbullar.
Dela rullen i 15 bitar, ställ i bullformar eller muffinsplåt. Lägg på valfri topping. Grädda mitt i ugnen tills bullarna är genomgräddade och har vacker färg. Det tar cirka 15 minuter.
HELLRE EGEN PIZZADEG?
25 bullar
25 g jäst
4 dl kallt vatten 1 dl yoghurt
1 msk honung
2 tsk salt
1 dl olivolja
650 g vetemjöl + till utbakning
Smula jästen i en bunke, lös upp den i lite vatten. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen smidig. Täck med bakduk och låt jäsa
till dubbel storlek, cirka 1,5 timme – alternativt täck med plastfolie och kalljäs över nat- ten i kylskåp. Om du har bråt- tom så använd fingervarmt vatten, 37 grader, och låt jäsa i 45 minuter.
Knåda degen smidig på mjölat bakbord, tillsätt mer mjöl om det behövs. Dela degen i två och kavla ut till knappt 1 cm tjocklek, fyll se- dan bullarna som ovan.

4 portioner
4–8 ägg
1 dl hummus
4 stora salladsblad
2 st grillade paprikor (på burk)
4 stora orientaliska bröd Smör till stekning
Stek äggen vändstekta, låt svalna något. Fördela hummus, sallad, paprika och ägg på bröden och rulla ihop. Ät direkt eller slå in wrapsen i bak- eller smörpapper. Knyt ett snöre runt om. Dela på fikarasten.