Dags för grön konferens

När du hör ordet konferens, tänker du då på sterila mötesrum, betongutsikt och gäspande powerpoint-presentationer? Glöm det, nu kräver allt fler företag naturliga alternativ. Anläggningar som Djurönäsets konferens i Stockholms skärgård, Big River Camp i Krokom och Vildmark i Värmland har insett att naturnära konfererande lockar, i takt med att friluftsintresset når allt bredare lager.

Trädtältskolonin
35 minuter från Stockholm City, vid sjön Vällingen strax utanför Nykvarn, har nya konferensanläggningen Trädtältskolonin slagit läger. Långt från betongdjungeln erbjuds en konferensupplevelse i grön och naturlig anda. Sov i trädtält, ha teknikfria möten i en sjöbod och käka middag över öppen eld. Bakom initiativet ligger PR-och idébyrån Far from standard.
– Gång på gång kommer det vetenskapliga studier som visar på all den positiva inverkan som naturen har på oss, i synnerhet skogen. Vi stressar ner, blir fokuserade och ökar kreativiteten. För oss är naturen den självklara miljön för teambuildning, strategimöten och verksamhetsutveckling, säger Åsa Ragnarsson, grundare och VD i ett press- meddelande.

När konferensdagens spånande är över kan du till exempel varva ned med ett yogapass, fiska eller ge dig ut på skogsvandring med alpackor. Trädtältskolonin gör sig bäst för grupper om 15 personer och slår upp naturporten den 1 maj.